Sınavlar

YGS Sonuçları Telefondan Öğrenilebilecek

13 Mart 2016 Pazar günü yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) heyecanını 2 milyon 178 bin 563 aday yaşadı. Sınav sonuçları , 25 Mart 2016 tarihinde ÖSYM resmi internet sitesinde hazırlanacak. Ölçme , Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) resmi internet sitesi haricinde sınav sonuçlarını “ÖSYM Mobil” ile öğrenebileceksiniz. ÖSYM mobil uygulamasını telefonunuza indirip kurduktan sonra bir kez güncelleme alacaksınız ve cihazınız otomatik olarak bildirim almaya başlayacak. 2016 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarını cep telefonunuzdan öğrenme imkanınız bulunuyor.

ÖSYM Mobil Nasıl İndirilir?

“ÖSYM  Mobil” uygulamasının kullanımı oldukça basit ve arayüzü şık ve kullanışlı uygulamayı App Store’dan ve Google Play’dan indirebilirsiniz. ÖSYM Mobil Uygulaması adaylardan Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası, Y.U Numarası ( Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti uyruklu, yabancı uyruklu ya da ayruğu bulunmayan aday numaralarını kapsar) ve son olarak AİS tanımlı şifresini talep ediyor.

YGS Sonuçları ÖSYM Mobil ile Nasıl Öğrenilir?

Aday  TC Kimlik Numarası ya da YU numarasını girdikten sonra Aday İşlemleri Sistemi (AİS) tanımlı şifresini girerek sistemde işlem yapabilecek. Sisteme giren adayın karşısına “Sınav Listesi” bulunacak. Aday İşlemleri Sistemi (AİS)’nde sonuç bilgisi bulunan kişiye ait 2016 YGS sonuçları ÖSYM mobil ile öğrenilebilecek.

ÖSYM Mobil uygulama linkleri ve kullanımı hakkında  detaylı bilgiye Ölçme , Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) resmi internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

Kamupersoneli.net