Sınavlar

YGS Soru ve Cevapları Adayların Erişimine Açıldı

13 Mart 2016 tarihinde yapılan yükseköğretime geçiş sınavına ait adayların cevaplarının ve soru kitapçıklarının görüntülenmesi başlığıyla açıldı.

13 mart 2016 tarihinde 2 milyon adayın katılımıyla gerçekleşen Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) soruları ve cevapları ÖSYM resmi internet sayfasından adaylara açıldı. ÖSYM ‘den soru ve cevapları görmek isteyen adaylar T.C Kimlik numaraları ve şifreleri ile “ais.osym.gov.tr” adresine giriş yapabilirler. Giriş yapan adaylar ilgili sınavı ve cevap kağıdını görüntüleyebilir. Adaylar cevap kağıdına yaptıkları işaretlemeleri ve bu işaretlemelerin optik okuyucular tarafından okunması sonucu elde edilen soruların cevaplarının doğru veya yanlış olup olmadığını tespit edebilecekler. ÖSYM başkanlığı imzasını taşıyan duyuruda uygulamanın YGS adaylarını bilgilendirme maksadıyla yapıldığını ve aday tarafından görüntülenen sonuçların herhangi bir belge niteliği taşımadığı dile getirildi. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sistemindeki kayıtlı bilgilerin esas olarak alınacağı hatırlatıldı.

2016 YGS Soru ve Cevaplar Adaylara Açıldı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 13 Mart 2016 tarihinde 2 milyon adayın katılımıyla gerçekleşen ve 2016-YGS soruları ve adayların işaretlediği cevaplar adayların incelemesine açıldı. Adaylar sınav esnasında işaretledikleri cevapları ve cevapların doğru olup olmadığını , sorunun kökünü ve açıklamasını görebilecekler. ÖSYM yaptığı duyuruda bu uygulamanın herhangi bir belge niteliği taşımadığının altını çizdi.  Sınav sorularını ve cevaplarını görmek isteyen adaylar “http://ais.osym.gov.tr” adresinden ilgili bilgilere ulaşabilirler.
Sizler için her türlü kamu, gündem, sınav haberlerini derleyen kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indirebilir, haberlerden ve gelişmelerden anında haberdar olabilirsiniz.

Kamupersoneli.net