Sınavlar

YGS Türkçe Testi Soruları Cevapları ve Yorumları (Kolay Mıydı, Zor Muydu?)

Üniversiteye girişteki sınavların ilk ayağı olan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) sona erdi. Söz konusu sınava başvurular 1 Ocak 2017 ile 18 Ocak 2017 tarihlerinde alındı. Sınav sonuçları ise Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 28 Mayıs 2017 tarihinde açıklanacak.

Adaylar başvuru ücreti olarak 60 TL ödediler. ÖSYM tarafından uygulanan YGS saat 10.00’da başladı. Adaylar sınav sonuçlarına göre en az bir puan türünde 150 puanı geçmeleri gerekiyor. YGS puanı 150 puanın altında olan adayların yerleştirme puanları hesaplanmayacaktır. YGS’de 150 – 179 arası puan alan adaylar, sadece ön lisans programlarını tercih edebileceklerdir. Ayrıca 180 puanın üstünde alan adaylar da LYS’ye girmeye hak kazanacaklardır.

SINAV YORUMLARI

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından uygulanan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı Türkçe testi soruları size göre kolay mıydı, zor muydu? YGS Türkçe testinde hatalı olduğunu düşündüğünüz soru var mıydı? Sınav salonunda şikayetçi olduğunuz bir sorunla karşılaştınız mı? 

Sizlerde sınav hakkında görüşlerinizi ifade etmek isterseniz sayfanın alt kısmından yorum yapabilirsiniz.  

– 2017 YGS Soruları Cevapları ve Yorumları İçin Tıklayınız. 

ANLIK HABERDAR OLUN

YGS soru ve cevapları açıklandığında veya sınav sonuçları açıklandığında anlık olarak haberdar olmak istiyorsanız KAMU PERSONELİ Android veya İOS mobil uygulamamızı indirebilirsiniz. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Abiğğğ matematik neydi öyle ya sanki çözmeyelim diye yapmışlar

  2. Sınava girmeden üst aramasinda parmağımda ki alyans yüzükten dolayı sınava alinmama durumuyla karşı karşıya kaldım.Saçmalığın birisi bitmeden diğeri başladı ve sınav bitişinde,sınav giriş kağıdında ki fotoğrafımın bana benzememesi gerekçesiyle tutanak tutturup kamera karşısında adımı ve tc mi sesli olarak soylettirdiler.bu fotoğrafla 3 sınava girip hiç bir sıkıntı yaşamayıp,bugün bir kaç kişinin egolarinin gazabına uğramaktan muzdarip konuma düştüm.Sınav mi?felaketti.

  3. Hayatımda böyle zor Türkçe sorularıyla karşılaşmadım

  4. turkce sorularinin uzunlugu yuzunden sinav yetismedi..o nedir oyle hem kocaman paragraf vericeksin,insan onu okuyacak anlayacak ve dogru cevabi bulacak.gereksiz yere kastigimiz ve sonunda uzulenlerin ve sevinenlerin oldugu bir maraton.avrupada sinav yok adamlar bizden 50 yil ileride…2 milyon insana yazik degil mi?

  5. Insanlari boyle bunaltip zekasini bu sekilde olctugunuzu dusunen bir sistemd boyun eymek zorundayiz.Ben cok zorlandim ozelkille cografyada matamatik hic yapamadim felsefe sorularida direk bilgi idi hani ygs yorumdu neyin kafasi bu yazik ettiniz bize

  6. Gerçekten şok içindeym 38 tane işaretldeim ve 16 yanlışım var normalde en fazla 3-4 yanlışım çıkardı..

  7. Ne kolayı be zordu uzundu zaman alıcıydı matı konuşmuyorum bile uzun paragraf onu zamann gitsin sonra otur yorumla sonra bilgi ile çöz!!!

  8. Paragraflar çok uzun ve anlamasi güçlük verici siklar zaten birbirine benziyor Allah yardim etsin herkese gercekte

  9. Türkçe uzun paragraflar yüzünden en son biraktim. Süre yetmedi okuyamadigim türkçe sorular vardı. Ki heyecan sinav sonuna kadar da gecmeyince. Genel olarak zor geldi bana…

  10. Kolay diyenler, bi daha düşünsünler. 33 soru yaptım. Hepsinden emindim. Sonuç : 22 doğru 11 yanlış çok üzüldüm. Bence bir çok soruya 2 doğru şık eklemişler. Yazık değil mi onca insana…

  11. Türkçedeki yazım kuralları ile ilgili soruda yanlışlık var!

  12. Paragaflar o kadar uzun değildi ve gayet açıktı 35netim var ve 45dakikada çözdüm. Ama matematik problemlerini anlamam daha uzun sürdü diyebilirim.

  13. ya arkadaş şu eğitim sisteminden yüzüm bir gülmedi o kadar umut bağla çalış çabala her sene bir şekil :)

  14. 2017 ygs matematiğin zorluğunu farkedip sinav içinde başka alanlara yönelen vaktini heba etmeyen öğrenciler için bir guru kaynağıdır

  15. Türkçede kısa ve net cevap isteniyordu ve sorular hepsi tek tip

  16. Hakkımızda hayırlısı olsun görülene bakılırsa türkçe çok şaşırtmalı şekilde karşımıza çıktı Allah her kesin yardımcısı olsun

  17. Bu ne yaa ben türkçeden en fazla 5 yanlış bekliyordum 9 yanlış çıktı deliricem

  18. Sınav çıkışı full görünüp cevaplara bakinca 9 yanlı çıktı işte klasik osym

  19. Türkçenin noktalama işareti sorusunda hata vardı zarf fiili den sonra virgül gelmez