Sınavlar

YGS'ye Alınmayan 102 Bin Öğrenci İçin İnceleme Başlatıldı

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, “Türkiye’nin 2023 ve 2071 hedefleri var. Gayesi olmayan, hedefi olmayan insan ve toplulukların başarılı olması mümkün değildir. Bu hedefler Türk devletinin geleceği açısından çok değerlidir.” dedi.

Malkoç, Artvin Çoruh Üniversitesi tarafından Ali Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen akademik yükselme, teşvik ve ödül törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç YGS’ye ilişkin çeşitli değerlendirmelerde bulundu. Şeref Malkoç’un konu ile ilgili olarak açıklamaları şöyle oldu;

“GEÇ KALANLARI SINAVA ALMADILAR”

“Sınav 10.00’da başlayacak, bütün öğrenciler en geç 9.45’te gelecek. Fakat gelemeyen çocuklar oldu, 15 değil de 10 dakika kala gelenler oldu, bir kısmını sınava almadılar. Çocuklar ağladılar, sızladılar. Sınava 10 dakika, 5 dakika kala gelenleri bazı görevliler aldı tutanak tuttu, sonradan sınavlarını iptal ettiler.”

“SINAVA ALINMAYAN 102 BİN ÖĞRENCİ İÇİN İNCELEME BAŞLATTIK”

“Biz bunlarla ilgili şikayetleri aldık ve incelemeye başladık. Bir de baktık ki bazı öğrenciler sınava girmiş, mesela çok bilinen nefes darlığı çektiği için cihazla gelmiş, görevli ‘bir şey olmaz’ diyerek sınava almış, arkasından ÖSYM sınavını iptal etmiş. Bunların da müracaatı geldi. Görüştük, çok şükür böyle lüzumsuz iptal edilen sınavları ÖSYM bizim ikaz ve uyarılarımız üzerine sınavlarını kabul etti. Bunların arasında ilk 40 bine giren öğrenciler var. Şimdi 9.45’e takılan veya gelmeyen 102 bin öğrenci var, onlarla ilgili inceleme araştırma yapıyoruz.”

Kamupersoneli.net – ANKARA