Sınavlar

YGS'den Erken Çıkarıldılar!

Ankara’da YGS Krizi

Günlerdir YGS heyecanı yaşayan, aylardır sınava hazırlanan ülkenin her yerinden adaylar sınava girdi. Sınav genel itibariyle sessiz geçti.Fakat Ankara’da bir sınav merkezinde yaşanan olay tekrar bir krize yol açabilir. Öğrenciler sınav bitmeden sınavdan çıkarıldı. Yükseköğretime geçiş sınavı (YGS) heyecanı yaşayan adaylar sınav merkezlerinde yaklaşık 2 saat 40 dakika boyunca ter döktü. Fakat Ankara’da bir sınav merkezinde günün konusu soruların zorluğu ya da basit olması değil sınav süresiydi.

Süre Bitmeden Sınav Sonlandırıldı

2 Milyon adayın heyecanla beklediği ve gerçekleştirdiği sınav maratonu biterken Ankara’daki sınav merkezinde adaylar normal süre bitmeden sınıftan çıkarıldılar. YGS heyecanı en az öğrenciler kadar yaşayan ve sınav merkezlerinin önünde kalabalık oluşturan veliler durumu fark ettiler ve bina sorumlusuna sürenin bitmediği uyarısında bulundular. Velilerin durumu anlayıp bina sorumlusuyla irtibata geçmeleri herhangi bir tepki almadı. Ve öğrenciler normal sürelerinden 10 dakika daha önce sınıftan çıkarılmış oldular. Bazı öğrenciler  “Bir çok soruyu yapamadım, Boş bıraktıklarım kaldı, süre var zannediyordum” şeklinde sınav merkezine yakın arkadaşlarımıza yorumda bulundular. Olaydan haberdar olan ÖSYM  derhal olay hakkında incelemeleri başlattı. Ölçme Seçme ve yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından olayla ilgili bir açıklama geldi “Eğer bir ihlal varsa ve şikayete rağmen bina sorumlusu tutanak tutmamışsa görevlilere cezai işlem uygulanır. Görevliler 2 yıl ya da ömür boyu ÖSYM’nin tüm görevlendirmelerinden men edilir”.

Sınav Görevlilerine Ömür Boyu Men Cezası Gelebilir

Sınav görevlilerinin soruşturmasından sonra YGS sınavına giren öğrencileri erken çıkardıkları tespit edilirse sınav görevlilerine 2 yıl veya ömür boyunca Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ‘nin tüm görevlendirmelerinden men edilme cezası getirilecek. Ankara’daki velilerin uzun süre tepkileri bir işe yaramadı ve öğrenciler 10 dakika önce sınıftan çıkarıldı. Vatandaşın aklında bir çok soru işareti var “Olayın araştırılması sonucu sınav görevlileri suçlu bulundu ve ÖSYM görevlendirmelerinden ömür boyu men edildi diyelim, Öğrencilerin sınav durumları ne olacak? Aylarca bu sınava hazırlanan ve evlatlarının sınavda başarılı olması için her türlü fedakarlığı gösteren velilere bu durum nasıl izah edilecek?”…

Kamupersoneli.net