Sınavlar

YKS Puan Türleri Tablosu YÖK Tarafından Açıklandı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), YKS’da puan türleri tablosunu açıkladı. Tercih yapacak adaylar, hangi puan türüne göre tercih yapacaklarını bu tabloya göre belirleyecek.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), resmi sitesinde yayımladığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı ile ilgili sıkça sorulan sorular ve cevapları güncelledi. Soru ve cevapların güncellenmesi ile YKS puan türleri tablosu yayımlandı. Böylelikle adaylar hangi bölüm için hangi puan türünden tercih yapacaklarını bu tabloya göre belirleyebilecek.

ÖN LİSANS ve LİSANS PROGRAMLARI

Daha önce de bildirildiği gibi adaylar; Önlisans programlarını TYT puanı ile Lisans programlarını ise; Sözel, Sayısal, Eşit Ağırlık ve Dil puan türü ile tercih edebilecekler.

MESLEK YÜKSEKOKULLARINA YERLEŞTİRME PUANLARI

 Daha önce de bildirildiği gibi; Adaylar, tek TYT-Puanı ile herhangi bir MYO programını tercih edebileceklerdir. 

PUANLAR HANGİ ARALIKTA HESAPLANACAK?

YGS-LYS sisteminde olduğu gibi bu yıl da puanlar 100-500 puan aralığında hesaplanacaktır. Adayların bu puanlarına Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) geçen sene olduğu şekilde hesaplanarak eklenecek.

ÖZEL YETENEK SINAVI İLE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLAR

Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci kabul eden yükseköğretim programlarına TYT puanı ile başvurulabilecektir. Bu programlara başvurabilmek için YGS-LYS sisteminde olduğu gibi TYT puanının da en az 150 ve üzeri olması gerekmektedir.

Bir Yorum