Sınavlar

YÖK Seviye Tespit Sınavına İtirazların Nasıl Yapılacağına Dair Duyuru Yayımladı!

2017 Sonbahar Dönemi Seviye Tespit Sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından YÖK tarafından söz konusu sınava ilişkin itirazların nasıl yapılacağını açıklayan bir duyuru yayımladı. 

YÖK’TEN STS SINAVINA İLİŞKİN İTİRAZ DUYURUSU

Yükseköğretim Kurulu tarafından yayımlanan duyuruda,  Adayların, 17.07.2017 – 21.07.2017 tarihleri arasında Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi sınav başvuru adresinden ( http://denklikbasvuru.ybu.edu.tr ), sınava itiraz başvurularını yapabilecekleri vurgulandı. Ayrıca, yapılacak olan itirazların ücrete tabii olduğu belirtilerek sınav sonucuna itirazda bulunmak isteyen adayların soru başına 10 TL ödeme yapmaları gerektiği açıklandı. 

Yükseköğretim Kurulu’nun resmi internet sitesinde yer alan duyuru metninin detayları şu şekilde, 

Sınav sorularına ve sınav uygulamasına ilişkin itiraz eden adaylar veya sınav sonucunun yeniden incelenmesini isteyen adaylar 17.07.2017 (mesai başlangıcı) 21.07.2017 (mesai bitimi) tarihleri arasında Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi sınav başvuru adresinden ( http://denklikbasvuru.ybu.edu.tr ) başvuruda bulunabileceklerdir.

İtiraz ve değerlendirmeler ücrete tabi olup; sonucun yeniden değerlendirilmesi ile ilgili talep başına 10 (on) TL, soruların bilimsel olarak incelenmesi ile ilgili talepler soru başına 10 (on) TL’dir. Bu ücretler Yıldırım Beyazı Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü hesabına (Halk Bankası Merkez Şubesi TR09 0001 2009 1940 0006 0000 74) yatırılacaktır. İtiraz ücretini yatırmayan adayların itirazları değerlendirmeye alınmayacaktır. Dekont açıklamasında TC ve ad/soyad bilgisi bulunmayan adayların itiraz başvuruları geçersiz sayılacak ve ücretleri iade edilmeyecektir.

Sınav sorularına erişmek isteyen adaylara, Bilgi Edinme Hakkı Kanunu hükümlerine göre özel erişim usulünün ve Maliye Bakanlığı Bilgi ve Belgeye Erişim Ücreti Genel Tebliği Bilgi ve Belgeye Erişim Ücret Tarifesi hükümlerine göre ücretlendirmenin geçerli olması koşuluyla (Maliye Bakanlığı Bilgi ve Belgeye Erişim Ücreti Genel Tebliği Bilgi ve Belgeye Erişim Ücret Tarifesi hükümleri uyarınca araştırma, inceleme ve diğer maliyet unsunlar ile sair giderler KDV dâhil 50 (elli) TL olarak belirlenmiştir. ) müracaat etmeleri halinde 21 Temmuz 2017 mesai saati bitimine kadar sınav evrakına erişimleri sağlanacaktır. Bu tarihten sonraki talepler dikkate alınmayacaktır.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesince belirlenecek belirli gün ve saatte adayın sınav sırasında kullandığı soru kitapçığının aslı, adayın cevap formunun görüntüsü ve cevap anahtarının sınav süresinin 1/3’ü oranında süre verilerek (67 dk.) sorulara erişimin sağlanacaktır.

Özel erişimin münferit ya da belirlenecek sayıdaki ilgiliye aynı salonda gözetmen eşliğinde yapılacaktır.

Adayın, özel erişim sırasında soru numarası ve cevap seçeneği haricinde not alamayacağı (Örnek: 6, 7c), fotoğraf ve video çekemeyeceği ve hazırlanacak tutanağı imzalayacağı; itirazların ise yargı mercilerine yapılabilecektir.

Kamupersoneli.net – ANKARA