Sınavlar

YÖKDİL Başvurularında Son Gün

26 Ocak 2017’de YÖK Başkanı Yekta Saraç, ilk kez uygulanacak olan YÖKDİL sınavını kamuoyuna duyurdu. 5 Mart 2017’de uygulanacak olan YÖKDİL sınavına başvurular 30 Ocak 2017’de başladı ve yoğun talep nedeniyle 10 Şubat 2017’ye kadar uzatıldı.

YÖKDİL sınavına başvuru yapmak isteyen adaylar, bugün (10 Şubat) 18.00’a kadar http://yokdil.yok.gov.tr adresi üzerinden başvurularını yapabilecekler.

Sınav Giriş Belgeleri:

* YÖKDİL sınavı sınav giriş belgeleri 27 Şubat 2017’de yayımlanacak. 

Sınav Süreci:

* YÖKDİL sınavı ilk kez 5 Mart 2017’de, 30 ilde tek oturum halinde uygulanacak.

Başvuru Ücreti:

* YÖKDİL sınav ücreti olan 75 TL  kredi/banka kartı ile ödenecek. 

YÖKDİL Sınavı, mevcut Yabancı Dil Sınavının (YDS) yanında, adayın alanındaki (fen ve mühendislik, sosyal ve beşeri bilimler, sağlık alanlarında) dil yeterliliğini belirlemeye yönelik akademik yabancı dil sınavı niteliği taşımaktadır. YDS yapılmaya devam edecek, adaylar her iki sınava da girebilecek ve her iki sınavın da eşit geçerliliği olacaktır. 

YÖK tarafından başlatılan YÖKDİL Sınavı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenecektir. Sınav soruları Ankara Üniversitesince hazırlanacak, sınav organizasyonunu ise Anadolu Üniversitesi gerçekleştirecektir.