Sınavlar

YÖKDİL Sınav Soruları Cevapları ve Yorumları (Kolay Mıydı, Zor Muydu?)

Yükseköğretim Kurulu ( YÖK) tarafından ilk defa bu yıl uygulanan Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı’nın ikincisi bugün gerçekleştirildi. 

SINAV DETAYLARI

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi iş birliği ile ikinci kez yapıldı ve sınav 30 ilde 35 sınav merkezinde saat 9.30’da başladı. Sınavda adaylara 5 şıklı 80 soru soruldu ve 180 dakika verildi.

Yeni YÖK olarak gerçekleştirilen alana özgü ilk dil sınavı olan YÖKDİL sınavının ikincisi bugün yapıldı. 2. YÖKDİL sınavı, adaylardan gelen talep üzerine İngilizce’ye ek olarak Arapça, Almanca ve Fransızca dillerinde de ilk kez yapılmış oldu.

SINAV YORUMLARI

Siz de YÖKDİL Sınavına ilişkin yorumlarınızı bizimle ve sınava giren diğer adaylarla paylaşabilirsiniz. Sizce sınav kolay mıydı, zor muydu? En çok hangi sorularda zorlandınız?

Sizlerde YÖKDİL Sınavı hakkında görüşlerinizi belirtmek isterseniz sayfanın alt bölümünden yorum yapabilirsiniz.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Allahtan korkunuz yok mu bu nasıl sınavdı.Madem yds ye alternatif olarak çıkardınız niye yds nin aynısını yaptınız.Mantığı ne bunun?

  2. zordu yökdil kolay diyorlardı ydsden farkı yok hatta daha zordu sadece zaman boldu

  3. Bence kolaydı diğerine göre yanlızca birkaç soru çok zordu

  4. sosyal bilimlerde okuma parçaları için hazırlanan sorularda çok zorlandım. sınava girenler düşüncelerini paylaşırsa sevinirim.

  5. sosyal bilimler soruları zordu, paragraflarda çok çeldirici vardı.

  6. golaydı gardaşlar yaww… hemen karalar bağlamayın… golaydı yds ye göre

  7. Kesinlikle zordu, YDS kıvamında hatta belki daha da zor bir sınavdı ilki kolay oldu diye mi böyle yaptınız el insaf.

  8. sınavın ingilizce yeterliliğini ölçmek için yeterli olmadığını düşünenler bir hayli yoğunlukta. abartılanın aksine ilk yökdi̇l'e göre zor sayilabi̇lecek hatta yds'den çokta farkli olmayan bi sınav olduğunu düşünüyorum ben.

  9. Kolay değildiii.. Çeviri sorularııı çevirmeyi bırak, anlaşılmıyordu. Amaç sonraki sınavlara çok kişi girsinnn…Ulke kalkınsınnn…

  10. yds den hiç bir farkı yok. mantık ve soru tipi aynı. demek ki dil sınavını geçmesi gerekenler varmış onun için birincisi kolay tutulmuş. kafa aynı kafa ha mehmet ali, ha ali mehmet

  11. bu sınava zor diyenler bir an önce akademi hayallerini bir kenara bıraksın. akademide iseler lüften en kısa sürede istifa etsin. lise 3 ayarında bir sınavdı. (dilci değilim, dil okumadım)

  12. arapçaya girdim. bir kaç soru dşında kesinlikle yds den daha zordu.

  13. fen bilimlerinde fen bilimleri ile alakalı soru yoktu.i̇lki̇ kolaydi.iki̇nci̇si̇ zor. bu ülkede kararli kurum kalmadimi

  14. Merhaba herkese gecmis olsun bencede sinav zordu yds ye es degerdi hatta daha anlasilmazdi diyebilirim.siklar arasinda kararsiz kaldigim cok soru oldu.

  15. sorular yds ayarındaydı.hangi amaçla yökdil çıkarıldı anlayamadım. amaç sınava giren sayısını artırmak mı.kesinlikle zor sınavdın bennce böyle sıav olacaksa kaldırın bu sınavı yds ile devam edinn.hiç olmazsa insanlar ne yapacağını bilir.

  16. yökdil buysa yds ye hazırlanalım daha iyi.kaldırın yökdili yds ile devam. yazıktır bu kadar insana

  17. sınav soruları bilgi ölçmekten çok yine adam eleme mantığı ile hazırlanmış..

  18. yds ile aynıydı hatta daha da zordu.arapça öğretebilen bir kurum yok ama herkes zor soru sormada çok mahir.

  19. Sosyal Bilimler kolaydı, zoruna gidenler hiç kusura bakmasın, demek ki hiç çalışmamışlar, kelime ezberlememişler. Liseliler bile geçerdi bu sınavı kaldıki siz akademisyenlik için girdiniz.

  20. sosyal bilimler zordu. son girdiğim yds de bu kadar zorlanmamıştım. bazı kolay soruları vardı ama özellikle bazı pragrafları çok aramışlar.

  21. KOLAY FALAN DEĞİL. ÖNCEKİNE GÖRE HİÇ DEĞİL. SINAV TEKNİĞİ BİLENLERE GÖRE KOLAYDI. ZATEN KONUŞMAK İÇİN DEĞİL ÇABALARIMIZ. 70 İÇİN. BUDA SINAV SORUSU HAZIRLAYANLAR DERSANALERİ ZENGİN ETMEYE DEVAM ETSİNLER.

  22. Arapça soruları zordu. Kolay olur beklentisi hayal oldu.

  23. bi̇raz zor olmasi normal deği̇l mi̇ si̇zcede? i̇lkokul düzeyi̇nde bi̇r i̇ngi̇li̇zce sinavi mi bekli̇yordunuz?

  24. sorular 1. Yökdil e göre çok zordu.. Kimse kolay demesin.. Her ikisine de giren biri olarak ki daha gelişmiş bir seviye ile 2. sınava girdim.. YDS ayarında sağlık soruları vardı.. Hatta daha da düşündüren sorulardı. Kolayca görülebilien soru sayısı azdı. Çeviri soruları bile kelimelerin arasına gizlenmişti. Avantaj sağlayacağını düşünmüştüm bu sınavın.. YDS ye hazırlanmak daha mantıklı gibi..

  25. ilk yök dilden zordu.yds ile benzer tarafları vardı paragraflar çok kötüydü zordu kelimeler özellikle.ben güzel sanatlar fakültesinde akademisyen olduğum için bu branş sınavının bana ve benim bölümümde olanlara bir ayrılacalık getirdiğini düşünmüyorum.Ekonomi psikoloji,sosyoloji okuyanlar için sosyal bölüm gayet uygun.keşke gsf ne uygun bir branş daha eklenseydi diyorum.tüm başarılarım çabam yanlızca dil sınavına bağlı kalmasaydı keşke.

  26. Zordu birinciye göre sınav yds formatindaydi taktik bilmek gerekiyordu anlamda lazimdi

  27. Gerçekten Arkadaşlar Haklılar Çünkü gerçekten ilkine göre zorda Hatta YDS ye yakındi diyebilirim

  28. tekil çoğul ayrımını bilmeyenlere çeviri sorusu hazırlatılmış, dil bilip bilmediğinizi değil dikkatinizi ölçen sorulardı.

  29. Devlete katkı olsun. Kendi ülkemizde başka bir dil yüzünden akademik kariyer yapamıyoruz. Yazıklar olsun…

  30. Arkadslar 2. yokdil sinav sorulari aciklandi mi neden sistemden goruInmuyor bilgisi olan varsa cok sevinirim