Sınavlar

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) 20 Mayıs STS Duyurusu

 YÖK Seviye Tespit Sınavı (STS) Duyurusu Yayımladı . Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı resmi internet sayfasında 20 Mayıs 2016 tarihli “Kurulumuzca Yapılan Seviye Tespit Sınavlarına Başvuru Yapan/Yapacak Olan Adaylar Hakkında Duyuru” yayımlandı. Söz konusu duyurunun tamamı kamupersoneli.net adresinde. YÖK resmi internet sayfassından Seviye Tespit Sınavı (STS)’na başvuruda bulunacak adayları yakından ilgilendiren bir duyuru yayımladı. Söz konusu duyuru şu şekilde ; 


Yükseköğretim Kurulu Denklik Komisyonunca Diploma Denklik başvurusunda bulunan adaylar hakkında Red, Lisans Tamamlama, Denklik ve Seviye Tespit Sınavı kararları alınabilmektedir. Kurulumuzca yapılmakta olan Seviye Tespit Sınavları belli alanlarda yılda 1 kez olmak üzere Anadolu Üniversitesince (Mühendislik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Türk Dili ve Edebiyatı vb.) ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (Tıp Doktorluğu, Yabancı Dil Sınavı (yılda 2 kez), Diş Hekimliği, Öğretmenlik Meslek Bilgisi) yapılmaktadır.

Kurulumuzca hakkında Seviye Tespit Sınavı kararı alınmamış kişilerin de mevcut sınavlara katılabilmelerine ve Diploma Denklik başvurularının Seviye Tespit Sınavı kararı ile sonuçlandığı takdirde elde ettikleri Seviye Tespit Sınav sonucunun geçerli olmasına karar verilmiştir.

Kamu haberlerinden , YÖK duyurularından ve çok daha fazlasından her yerde haberdar olabilmek için kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

Kamupersoneli.net | Ankara