Siyasiler Taşeron İşçilere Kadro Konusunda Ne Dedi?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu referandumdan önce taşeron işçilerin kadroya geçirilmesine ilişkin bir açıklama yapmıştı.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu açıklamasında taşeron işçilerin kadroya geçirilme konusunun

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu referandumdan önce taşeron işçilerin kadroya geçirilmesine ilişkin bir açıklama yapmıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu açıklamasında taşeron işçilerin kadroya geçirilme konusunun referandumdan sonra görüşüleceğini ifade etmişti.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini öngören Anayasa değişikliği referandumu sona erdi. Ancak hala taşeron işçilerin kadroya alınması hakkında bir açıklama yapılmadı ve bir gelişme meydana gelmedi. Taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi konusunda sadece KGM 813 işçisini kadroya aldı. İlgili haber için TIKLAYINIZ. Peki konu ile ilgili olarak siyasiler ne dedi? İşte detaylar;

CHP LİDERİNDEN AÇIKLAMA

“İşine son verdim dediği an kapının önüne koyarlar. Güvencesiz bir işte çalışmak çok zordur. Eve gidersiniz ve aklınıza hep işim devam edecek mi, acaba benim de bir kadrom olacak mı? diye korkudan sesini bile çıkaramaz. Size iş güvencesi vermiyorlar. Alın terinden, üretimden yana olan CHP sizin iş güvencenizin güvencesi olacaktır. Aynı iş yerinde aynı işi yapan 2 kişiden biri kadrolu diğeri taşeron işçisiyse o taşeron işçisi ikinci sınıf işçi olarak görünüyor. Her türlü işi yaptırırlar. Ömür boyu asgari ücrete mahkum olurlar. Bazı yerlerde ise ücret ödenir ve bir kısmını da geri alırlar. İşini kaybetmemek için ücretinin bir kısmını patronuna iade eder. CHP’li belediyelerde taşeron işçisi dahil ücret en az net 1.500 TL’dir. Böyle bir ortamda taşeron işçisini çalıştırmak 21. yüzyılın Türkiye’sine yakışmıyor. Kıdem tazminatı hakları yoktur. Normalde bir işçinin 8 saat çalışması lazım ama taşeron işçisinin ben 8 saat çalışacağım deme hakkı yoktur. Çalışmazsa işine son verilir. Haksızlığa uğradı diyelim. Avukat tutacak parası yoktur, onu destekleyecek sendika yoktur. Dava açacak harç parasını ödeyemez. Taşeron işçisi 21. yüzyılın kölesidir. Bu kölelik anlayışınıza karşı çıkacağız. Size kadro verilinceye kadar sizin haklarınızı her yerde dile getireceğiz.”

ÇALIŞMA BAKANI MÜEZZİNOĞLU'NDAN AÇIKALAMA

"Biz, taşeron veya sözleşmeli veya başka bir isimle çalışan tüm kesimlerin aynı çatı altında değerlendirilmesini arzu ediyoruz. Bir bütüncül yapı oluşturacağız. Çalıştaylarımız devam ediyor. Taşeron kardeşlerimiz bir süre daha sabır göstersinler, bu sene çözülecek"  16 Nisan'da gerçekleşen anayasa değişikliği halk oylamasının ardından bir açıklamada bulunan Bakan Müezzinoğlu şu ifadeleri kullanmıştı. "Bilindiği gibi referandumdan yeni çıktık. Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nın talimatıyla çalışmalar devam ediyor. Önümüzdeki ayların önemli bir konu başlığı bu olacak."

"Bilindiği gibi referandumdan yeni çıktık. Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nın talimatıyla çalışmalar devam ediyor. Önümüzdeki ayların önemli bir konu başlığı bu olacak."

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM'DAN AÇIKLAMA

"Mesele bildiğimiz bir mesele, üzerinde çalışıyoruz. 800 bine yakın çeşitli kurumlarda taşeron çalışan var. Bunların çalışma şartları kadrolu memurlardan daha kötü, ücretleri daha düşük. Zor bir konudur. Bu konunun önemini biliyoruz, çalışmalarımız devam ediyor. Burada iyileştirmeler, makul, adil bir sonuç inşallah olacak."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

“Aynı şekilde işçiler ve taşeronlar konusunda sayın Başbakan’ın da ifade ettiği gibi talimatlar verildi. O süreci de yakından takip edeceğiz.”

Kamupersoneli.net - ANKARA

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme