• Haberler
  • Gündem
  • Son dakika 26 hakim ve savcı hakkında flaş karar! Görevden uzaklaştırıldılar

Son dakika 26 hakim ve savcı hakkında flaş karar! Görevden uzaklaştırıldılar

Son dakika Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 2.Dairesi tarafından 26 hakim-savcı hakkında flaş bir karar verildi.

Son dakika Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 2. Dairesi tarafından 26 hakim-savcı hakkında flaş bir karar verildi.

FETÖ İLE İKTİSAT, İRTİBAR VE MÜNASEBET İÇERSİNDE OLDUKLARINA DAİR DELİLLER BULUNDU

Alınan bilgiye göre, yapılan inceleme ve soruşturma sonucunda haklarında FETÖ ile iktisat, irtibat ve münasebetleri konusunda kanaat verici deliller bulunan 26 hakim-savcı görevden uzaklaştırıldı.

SAVUNMALARI ALINANA KADAR GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDILAR

Hakim-savcıların isimlerinin; etkin pişmanlık sonucu verilen ifadelerde, ByLock içeriklerinde, mahrem imamlara ait operasyonel hatlarla iletişimde ve ankesörlü örgütsel ardışık aramalarda geçtiği  bilgisine ulaşıldı.

Ayrıca Hakimler ve Savcılıar Kurulu'nca yapılan değerlendirmeler sonrasında savunmalarının alınması kararı ile birlikte HSK 2. Dairesi tarafından 2802 sayılı yasanın 77. maddesi uyarınca görevden uzaklaştırıldıkları aktarıldı.

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme