• Haberler
  • Gündem
  • Son dakika Bakan Koca vaka sayısının en çok arttığı 5 ili açıkladı!

Son dakika Bakan Koca vaka sayısının en çok arttığı 5 ili açıkladı!

Gelen bir son dakika haberine göre Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabı üzerinden çok önemli bir açıklama yaptı.Bakan Koca yaptığı açıklamasında 100 bin nüfusa oranla en çok vaka sayısının bulunduğu 5 ili açıkladı.

Gelen bir son dakika haberine göre Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabı üzerinden çok önemli bir açıklama yaptı. Bakan Koca yaptığı açıklamasında 100 bin nüfusa oranla en çok vaka sayısının bulunduğu 5 ili açıkladı.

Haber

Türkiye yaklaşık 1 yıldır ölümcül koronavirüs salgınıyla mücadele ediyor. Kurban Bayramı'ndan sonra ciddi bir şekilde artış gösteren ve 30 binlere kadar dayanan vaka sayıları, alınan tedbirlerle 7-8 bin bandına kadar geriledi.

Bakan Koca, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında vaka sayılarında düşüş olan illerde tedbirlerin gevşetilebileceği sinyalini vermişti. Bugün yapılan açıklamada en çok vaka artışının olduğu 5 il açıklandı.

Haber

VASA SAYISININ ARTTIĞI İLLER

Vaka artışının en çok yaşandığı 5 ilde, Bilecik, Erzincan, Kilis, Uşak ve Çanakkale olarak açıklandı. Konuyla ilgili tabloya paylaşan Bakan Koca şu açıklamayı yaptı:

"Geçen haftaya göre 1 haftada 100.000 nüfusta görülen vaka sayısı en çok artan 5 ilimiz: Bilecik, Erzincan, Kilis, Uşak ve Çanakkale. En çok azalan illerimiz ise Bitlis, Mardin, Kastamonu, Yalova ve Bingöl. Tedbir ve kısıtlamalara uyum aşı ile birlikte en büyük gücümüz"

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme