• Haberler
  • Gündem
  • Son dakika! Bakan Özer'den flaş yarıyıl tatili açıklaması geldi!

Son dakika! Bakan Özer'den flaş yarıyıl tatili açıklaması geldi!

Son dakika gelişmesi..

Son dakika gelişmesi... Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Esenler'de katıldığı "Tuna Eğitim Vadisi" temel atma töreninde konuşma yaptı. Konuşmasında Cuma günü kapanacak okullara ilişkin açıklamada bulunan Bakan Özer

yarıyıl

tatili için bir öneride de bulundu.

Bakan Özer törende yaptığı konuşmasında, yarıyıl tatilinin cuma günü başlayacağına dikkat çekerek:

"Öğretmenlerimizden istirhamımız var. Öğrencilerimize bu 2 hafta içerisinde ödev vermesinler. Gerçekten öğrencilerimiz de özellikle yeni başlayan, eğitime yeni başlayanlar hariç, diğer öğrencilerimizin hepsi bu 1 yıllık aradan sonra özellikle ilk aylar gerçekten ciddi bir imtihan verdiler. Onun için bu 5 aylık yoğun eğitimden sonra onların da 2 hafta güzel bir dinlenmeye ihtiyaçları var. İnanıyorum ki öğretmenlerimiz öğrencilerimize ödev vermeyecekler, 2 hafta hem öğrencilerimiz hem öğretmenlerimiz dinlenecekler" açıklamasını yaptı.

15 bin kişilik atamaya ilişkin açıklamalarda da bulunan Bakan Özer,

"İstanbul'daki eğitim yatırımlarını 2022 yılında tamamlamak için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Şu ana kadar İstanbul'umuza 5 milyarın üzerinde eğitim yatırımını 2022 yılında verdik. Sadece okul yapma değil, aynı zamanda okulların içerisinin donanımının yapılması için ciddi bir şekilde destek veriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu gibi 31 Ocak'taki 15 bin öğretmen atamasının yüzde 50'sini yani 7 bin 500 öğretmeni de inşallah İstanbul'a vereceğiz. Sadece İstanbul'da okullar yapmak değil, aynı zamanda öğretmen, insan kaynağı atamak, alt yapının güçlendirilmesi noktasında ciddi yatırımlarla desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme