SON DAKİKA... Bakanlar Kurulu'ndan MTV Kararı!

Başbakan Binali Yıldırım Başkanlığı'nda, Çankaya Köşkü'nde Bakanlar Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.Gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ çok önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım Başkanlığı'nda, Çankaya Köşkü’nde Bakanlar Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ çok önemli açıklamalarda bulundu.

MTV ZAM KONUSU

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, MTV zammına ilişkin alınan kararlara değindi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM resepsiyonunda yapmış olduğu değerlendimenin ardından yeniden görüşülen konu hakkında Bekir Bozdağ,

''MAKUL BİR RAKAMA ÇEKİLMESİ KONUSUNDA KARARA VARILDI''

"Cumhurbaşkanımızın dün yaptığı bir değerlendirme oldu. Tüm bunlar Bakanlar Kurulu'nda ele alındı. Bakanlar Kurulumuz Motorlu Taşıtlar Vergisinin kanun tasarısında öngörülen rakamdan aşağı bir rakama, makul bir rakama çekilmesi hususunda bir karara vardı. Maliye Bakanımız Naci Ağbal beye görev verdi." ifadelerini kullandı.

FRANSA'DA YAŞANAN YANGIN KONUSU

Fransa'da geçtiğimiz yıllarda yaşanan ve 3 Türk'ün ölümüyle sonuçlanan yangın konusunda da açıklamalarda bulunan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Bu yangının kundaklama sonucu olduğuna ilişkin savcılığın yaptığı açıklamadan dolayı bu saldırıyı, kundaklamayı da şiddetle ve nefretle kınadığımızı açıklıkla ifade etmek istiyoruz.

Fransa hükümetinden ve yetkililerinden bu kundaklamaya karışan, yapan kişilerin çok hızlı bir şekilde tespiti, yakalanması ve yargıya teslim edilmesini beklediğimizi özellikle ifade etmek istiyorum. Irkçılık, ayrımcılık, yabancı düşmanlığı gibi çağımızı tehlikeye atan ve hepimizi tehdit eden bu hastalıklara karşı hepimizin bir kez daha birlikte hareket etmesi gerektiğini, yaşadığımız bu acı hadiseler göstermektedir." ifadelerini kullandı.

IKBY VE REFERANDUM KONUSU

Irak'ta gerçekleştirilen bağımsızlık referandumuna dair de açıklamalar yapan Hükümet Sözcüsü Bozdağ, Türkiye'nin aklı selim hareket edeceğini ifade etti.

"Hükümet olarak ifade ettik. Bundan sonra nasıl adımlar atılacak MGK'da görüşüldü. Bütün bunlar takvimlendirildi. Bunların atılma önceliğini hükümet belirleyecek Irak hükümeti ile bu adımlar atılacak. İran ile de iş birliğine önem verdiğimizi ifade etmek istiyorum. MGK'nın öne çekilmesi, TSK'nın sınırda tatbikat yapması, bazı televizyonların Türksat'tan çıkarılması, uçuşların durdurulması gibi adımlar atıdı.

Cumhurbaşkanımız 4 Ekim'de İran'a gidecek. Attığımız her adım iş birliği içinde olacak. Kuzey Irak bölgesine girilecek gibi iddialar var bunlar yorumdan ibarettir. Türkiye aklı selim hareket edecektir. Komşularla koordinasyon içinde olunacaktır."

BELEDİYE BAŞKANLARININ İSTİFASININ İSTENMESİ İDDİASI

Konuya ilişkin bir bilgisinin olmadığını aktaran Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Şu anda bilgim yok parti sözcümüze sorun." dedi

Kamupersoneli.net - ANKARA

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme