Son dakika bir ilimize daha giriş çıkış yasağı getirildi! Yarın başlıyor!
Tüm Türkiye Mart ayından itibaren salgınla mücadele ediyor.Salgına ilişkin son 2 gündür vaka sayıların yüksek artış görülüyor.
Tüm Türkiye Mart ayından itibaren salgınla mücadele ediyor. Salgına ilişkin son 2 gündür vaka sayıların yüksek artış görülüyor. 1 Haziran tarihinde atılan normalleşme adımları sonrasında vatandaşların tedbirleri hafif hafif elden bırakması vaka sayılarının 1500'lü sayılara yaklaşmasına sebep oldu. HDP'nin Edirne ve Hakkari'den başlayacak yürüyüş çağrısı için 8 ile giriş çıkış yasağı getirildi. Gelen son dakika bilgisine göre yasağı alan bir diğer il Adana oldu.
ADANA VALİLİĞİ AÇIKLADI
Konuyla ilgili son dakika açıklaması Adana Valiliği'nden geldi. Yapılan açıklamada şu ifadeler kaydedildi:
"Bu tür eylemlerin ilimizde düzenlenmesi durumunda kamu düzeni ve güvenliğinin tehlikeye düşebileceği, korona virüs ile mücadeleyi zafiyete uğratabilecek şekilde, kişiler arası teması arttıracağı, bu vesile ile salgınının yayılmasının önlenmesi ve genel sağlığın korunması amacıyla; muhtemel ziyaretlerde sosyal mesafe kuralına uygun hareket edilmesinin sağlanması, yapılması planlanan basın açıklamalarının yalnızca parti binaları içerisinde veya önünde 50 kişiyi geçmeyecek sayıda katılımcıyla sosyal mesafe kurallarına uygun olarak yapılması, yürüyüşler ile açık hava toplantısı, toplu karşılama ve uğurlama, park/bahçelere çadır ve stant kurulması gibi eylem/etkinliklere hastalığın yayılmasına neden olacağından müsaade edilmemesi, milletvekilleri hariç olmak üzere eylemlere katılmak için hareket edecek grupların ilimize giriş ve çıkışları Adana İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin 13 Haziran 2020 tarih ve 71 sayılı kararıyla 15 Haziran 2020 tarihi saat 24.00’ten itibaren 15 gün süre ile sınırlandırıldı. Bu ve benzeri istenmeyen olayların önüne geçilebilmesi, halk sağlığı, tesis olunan huzur ortamı ile milli güvenlik ve kamu düzeninin bozulmaması, Cumhuriyetin temel nitelikleri, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması, karşıt görüşlü gruplar arasında gerginliklerin yaşanabileceği şiddet içerikli sokak eylemlerinin meydana gelebileceği, katılımcı şahıslar ile diğer vatandaşlarımız arasında sözlü ve fiziksel olayların meydana gelebileceği nedeniyle, milletvekilleri hariç olmak üzere eylemlere katılmak için hareket edecek grupların ilimize giriş çıkışları 15 Haziran 2020 günü saat 00.01’den 29 Haziran 2020 günü saat 23.59’a kadar 15 gün süreyle sınırlandırılmıştır"
BAŞKA HANGİ İLLERDE YASAK VAR?
Adana dışında yasağın uygulandığı diğer iller şu şekilde.
Edirne
Kocaeli
Sakarya
Tekirdağ
Bitlis
Hakkari
Kırklareli
Van
Adana
Bakmadan Geçme





