Son dakika gelişmesi! Milas'ta vatandaşların tahliye işlemi başladı!
Son dakika gelişmesi..
Son dakika gelişmesi... Korkulan oldu ve
Muğla
'nın
Milas
ilçesindeki yangın
Kemerköy Termik Santrali
'ne sıçradı. Bölgede yaşanan korkutucu patlamalarla birlikte yerleşim yerleri de boşaltılmaya başlandı. İskelede toplanan vatandaşlar Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı çıkarma gemileriyle tahliye ediliyor.
Milas ilçesi günlerdir yanıyor. Bir türlü kontrol altına alınamayan yangınlarda alevler bugün akşam saatlerinde Kemerköy Termik Santrali'ne sıçradı. Sirenlerin çalmaya başladığı ve patlamaların da yaşandığı bölgede elektrikler kesildi.
Santralin tahliyesinin ardından santralin hemen dibindeki yerleşim yeri Ören de tahliye edilmeye başlandı.
Tahliye için vatandaşlar iskelede bir araya geldi. Bavullarıyla bekleyen insanların tahliye işlemine başlandı.
Milli Savunma Bakanlığı da orman yangınının termik santrale ulaşması nedeniyle iskelede toplanan vatandaşların çıkarma gemileriyle tahliye edildiğini Twitter üzerinden duyurdu.
Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Muğla'nın Milas ilçesindeki orman yangınının bölgedeki termik santraline yaklaşması üzerine, iskelede toplanan vatandaşlarımız Deniz Kuvvetleri Komutanlığımıza ait çıkarma gemilerimizle emniyetli bölgelere tahliye ediliyor" ifadeleri geçiyor.
Bakmadan Geçme





