• Haberler
  • Gündem
  • Son dakika! Omicron varyantı nedeniyle yüz yüze eğitime ara mı geliyor? Okullar tek tek duyurdu

Son dakika! Omicron varyantı nedeniyle yüz yüze eğitime ara mı geliyor? Okullar tek tek duyurdu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı 'Omicron varyantı Avrupa'dan sonra ülkemizde de yayılmaya başladı.Kalabalık illerimizde görülen yeni vakaların yüzde 10'undan fazlası Omicron kaynaklı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı "Omicron varyantı Avrupa’dan sonra ülkemizde de yayılmaya başladı. Kalabalık illerimizde görülen yeni vakaların yüzde 10’undan fazlası Omicron kaynaklı." açıklamasının ardından ülke çapında gayriresmi bir kırmızı alarma geçildi.

Avrupa'da birçok ülkenin kapanma kararlarını yeniden almasına neden olan Omicron varyantı, ülkemizde de bazı tedbirlerin önünü açacak gibi görünürken uzmanlar da Omicron varyantının yayılma hızına dikkat çekerek eğer önlem alınmazsa can kaybı sayısının yeniden artacağını ifade ediyorlar.

Salgının gidişatında önemli bir yeri olan okulların durumu ise hâlâ endişe verici. Bazı üniversiteler yüz yüze eğitime ara haberlerini tek tek duyurmaya başladı bile. Örneğin Koç Üniversitesi, 7 Ocak 2022’ye kadar Tıp ve Hukuk fakültelerinde uygulamalı dersler hariç diğer tüm derslerin online yapılmasını kararlaştırdı. Üniversite, iki haftalık çevrimiçi sürecin ardından 10-21 Ocak 2022 tarihleri arasında yapılacak final sınavlarının da online düzenleneceğini duyurdu.

Boğaziçi Üniversitesi de 4 Ocak 2022’ye kadar derslerin çevrimiçi işleneceğini, talep doğrultusunda etkinliklerin ileri bir tarihe erteleneceğini açıkladı.

Koç ve Boğaziçi üniversitelerinin online eğitim kararının ardından, finallerin yaklaşmasıyla kalabalık sınıf ortamında yüz yüze sınav olmaktan ve salgına yakalanmaktan endişe duyan birçok öğrenci, sosyal medya üzerinden üniversitelerine daha fazla önlem almaları konusunda taleplerini iletti.

Örneğin hibrit eğitimin yapıldığı Hacettepe Üniversitesi’nde final sınavlarının yüz yüze olacağının açıklanmasıyla öğrenciler, “Hacettepe Hibrit Sınav İstiyor” etiketi açarak, online derslerin sınavlarının da online olmasını istediklerini ve sınavların nasıl yapılacağına hocaların karar vermesi gerektiğini dile getirdiler.

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme