- Haberler
- Gündem
- Son dakika tarih paylaşıldı! Benzin, ve motorin 19 lira olacak: Akaryakıt ve otogaza rekor zam açıklaması
Son dakika tarih paylaşıldı! Benzin, ve motorin 19 lira olacak: Akaryakıt ve otogaza rekor zam açıklaması
Bilindiği gibi benzin, motorin ve LPG fiyatları cep yakmaya başladı.Yılbaşından bu yana akaryakıta peş peşe zamlar yapıldı.
Bilindiği gibi benzin, motorin ve LPG fiyatları cep yakmaya başladı. Yılbaşından bu yana akaryakıta peş peşe zamlar yapıldı. Bu zamlar doğrultusunda benzin ve motorin fiyatları 14 liraya dayandı. Bununla beraber EPGİS tarafından dün bir duyuru yapıldı ve benzine 39 kuruş motorine 32 kuruş zam yapıldığı ifade edildi. Ayrıca farklı bir tarih daha paylaşılarak benzin ve motorin fiyatlarının 19 lira ile 20 lira seviyesine çıkacağı iddia edildi. Tabi bu zam sadece akaryakıt ile kalmayacak ve otogaza da zam gelecek. Yani benzin ve motorinin yanı sıra LPG otogaz fiyatlarına da büyük zam gelebileceği bildirildi.
KISA VADEDE 20 TL OLACAK
Her zaman yaptığı dolar analizleri ile gündeme damga vuran Gazeteci Remzi Özdemir geçtiğimiz günlerde çok önemli açıklamalarda bulunmuştu. Özdemir açıklamalarında otomobil sahiplerini şoke eden haberi vererek benzin ve motorin fiyatlarına dev zam yapılabileceğini ifade etmişti. Özdemir yaptığı açıklamalarında Türkiye'yi bekleyen ekonomik krize değindi ve akaryakıt fiyatlarının kısa vadede 20 TL olacağını vurgulamıştı.
ELEKTRİĞE DE ZAM YAPILDI
Remzi Özdemir yeni yazısında Türkiye'nin ekonomik krize karşı tedbir görmediğini belirterek Yeniçağ'daki köşesinde doğalgaz, elektrik ve akaryakıta zamların geleceğini belirten bir yazı yazmıştı. Açıklamalarında doğalgaz fiyatlarının hızla yükseldiğini belirterek ödenen faturaların iki katına hatta üç katına kadar çıktığını ifade etmişti. Bu durum hakkında yazısında "Kimse kombiyi açmaya cesaret edemeyecek. Ancak daha da tehlikelisi Türkiye elektriği doğalgaz çevrim santralleri aracılığı ile üretiyor. Yani bu da elektrik fiyatlarını çıldırtacak." ifadelerini kullanan Özdemir akaryakıt fiyatlarına da değindi.
BENZİN VE MOTORİN 19-20 TL
Özdemir daha önceki yazısında herkesi vuracak olan bir diğer krizin ise akaryakıt olacağını iddia etmiş ve benzin ile motorinin litresinin 19 TL ile 20 TL arasında olabileceğini bildirmişti. Açıklamalarında "Bakın burası gerçekten önemli. Petrolün varili 90 doları gördü. 3 ay önce 60 dolardı. Bu fiyatlar benzinin litresini kısa vadede 19-20 liraya çıkartacaktır." ifadelerini kullanan Özdemir akaryakıtın 20 TL olduğu bir yerde toplu taşımanın 5 TL olamayacağını bildirmişti. Bu durumda sadece otomobili olan vatandaşları değil ülkemizde toplu taşıma kullanan vatandaşları da ilgilendirdiği ortaya çıktı.
LPG FİYATLARI DA NASİBİNİ ALACAK
Akaryakıt fiyatlarına yeni zam yapılmışken bu haber oldukça can sıkıcı oldu. Konu ile ilgili olarak Şubat ayının sonunda ve Mart ayının ortalarına doğru benzin ve motorin fiyatlarının 20 TL'ye çıkması bekleniyor. Ancak bu sadece bir iddia ve beklenti. Milyonlarca vatandaş bu beklentinin tutmamasını isterken akaryakıta bu derece bir zam yapılırsa bundan LPG fiyatları da nasibini alacaktır.
Bakmadan Geçme





