Son dakika ülkemizde Omicron alarmı verildi! Yeni tedbirler geliyor!
Tüm Türkiye koronavirüs vakalarıyla uğraşmaya devam ediyor.Avrupa'da Omicron salgınına ilişkin yaşanan artışlar sonrasında gözler ülkemize çevrildi.
Tüm Türkiye koronavirüs vakalarıyla uğraşmaya devam ediyor. Avrupa’da Omicron salgınına ilişkin yaşanan artışlar sonrasında gözler ülkemize çevrildi. Gelen bir son dakika haberine göre ülkemizde Ocak ayından itibaren etkili olması tahmin edilen Omicron varyantına ilişkin hazırlıkların başladığı ifade edildi.
Omicron varyantını Güney Afrika’da ortaya çıkması ile birlikte tüm dünyaya yayılmaya devam ediyor. Bu kapsamda geçtiğimiz haftalarda ülkemizde görüldüğü açıklanan varyanta ilişkin hummalı bir hazırlık çalışması başlatıldı. Şu anda vaka sayılarının iyi yönetilebilmesi için çalışma yapılırken Ocak ayı ayında yeni tedbirlerin devreye girmesinin beklendiği ifade edildi.
YÜZDE 80 KORUMA SAĞLIYOR
Konuyla ilgili uzmanların yaptığı mamaya göre Ocak ayının sonunda vaka artışlarına engellemek için tüm vatandaşların üçüncü doz aşılarını yaptırması, eksik olan aşılarını tamamlaması gerektiğini ifade etti. Yapılan açıklamanın devamında üçüncü doz aşının %80 civarında koruma sağladığı belirtilirken önlem için yapılacak en önemli çalışmanın herkesin aşıya karşı bağışıklığı aşı ile bağışıklık güçlendirilmesi olduğu belirtiliyor.
7 MİLYON KİŞİ AŞI YAPTIRMADI
Elde edilen verilere göre yaklaşık 25 milyon kişinin aşıları eksik. 18 yaşın üstünde 7 milyon kişi ise henüz aşılarından hiçbirini yaptırmadı. Alınacak önlemlerin şu an için sınırlı olacağı ifade edilirken test zorunluluğu kapalı mekanlarda sıkı pandemi kurallarına yeniden dönüş yapılması bekleniyor. Ülkemizde son 5 ayda aktif vaka sayısının kalbin altına inildiği duyuruldu.0 Vaka sayılarının pozitif çıkma oranı ortalama bir haftada %5 civarında seyretti 19 Aralık’ta ise bu oran %4.8 oldu. Uzmanlar salgının hafif atlatılmasının kazanılmış bağışıklıktan kaynaklandığını ifade ederken şu ana kadar doğal enfeksiyon ya da aşıyla belirli bir seviyede başlıklara ulaşmanın etkisinin olduğunu da söylüyor.
Bakmadan Geçme





