- Haberler
- Gündem
- Son zamlar nedeniyle flaş gelişme! Artık meclise gelsin: Benzin, motorin 10 TL, LPG 6 TL gelişmesi
Son zamlar nedeniyle flaş gelişme! Artık meclise gelsin: Benzin, motorin 10 TL, LPG 6 TL gelişmesi
Petrol fiyatları 130'dan hızla gerileyerek 115 dolara kadar inince akaryakıt zammı geri çekildi.Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası tarafından yapılan açıklamada benzinde 0,79 TL ve motorinde 2,25 TL olarak yapılan zamlar ürün fiyatları
Petrol fiyatları 130’dan hızla gerileyerek 115 dolara kadar inince akaryakıt zammı geri çekildi. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası tarafından yapılan açıklamada benzinde 0,79 TL ve motorinde 2,25 TL olarak yapılan zamlar ürün fiyatlarının bugün büyük oranlı düşüş göstermesi doğrultusunda kaynağından iptal edildiği bildirildi.
ZAM YAPILMIŞTI
Benzin ve motorine yapılan ve 10 Mart 2022'den itibaren geçerli olacağı duyurulan fiyat artışı iptal edildi. Daha önce yapılan açıklamada benzin ve motorine dev zam yapıldığı bildirildi. Zam açıklaması ise şöyle olmuştu:
"Akaryakıt Ürünlerinde Fiyat Artışı 10/03/2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; Benzinde 0,79 Motorinde 2,25 TL/LT Pompa satış fiyatlarına yansıyacak şekilde artış olmuştur."
ZAM İPTAL EDİLDİ
Bunun ardından zamların iptal edildiği bildirildi. Bu zammın iptali de şöyle paylaşıldı:
"Akaryakıt Ürünlerinde Fiyat Değişim İptali 10/03/2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; Benzinde 0,79 Motorinde 2,25 TL/LT olarak yapılan zamlar ürün fiyatlarının bugün büyük oranlı düşüş göstermesi doğrultusunda kaynağından iptal edilmiştir."
ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI
Bu gelişmelerden sonra sosyal medyada birçok kullanıcı sesini duyurmaya başladı. Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çok önemli açıklamalarda bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan akaryakıt zamlarının takipçisi olduklarını belirtti. Bunun ardından birçok otomobil sahibi tarafından görüşler paylaşıldı. Sosyal medya kullanıcıları hesaplarından yaptıkları paylaşımlarda hükümete çağrı yaptı.
BENZİN MOTORİN 10 TL LPG 6 TL TALEBİ
Vatandaşlar milletveklillerinin akaryakıt konusunda kanun teklifi vererek TBMM gündemine getirmesini hükümetin bu konuya el ataması ve yeni bir düzenleme yapmasını istiyorlar. Kullanıcılar yaptıkları paylaşımlarda benzin ve motorinin 10 TL, LPG'nin ise 6 TL olmasını talep ediyorlar. Bu konuda bir çalışma yapılması istenirken fiyatların düşmesi isteniyor.
Bu taleplere henüz bir yanıt verilmedi. Bu taleplere ilişkin bir gelişme olduğunda okuyucularımızı anlık olarak haberdar edeceğiz.
Bakmadan Geçme





