Soru Önergeleri

12 Ay Askerlik Yapan Vatandaşlar Sigortalı Sayılacak Mı?

İYİ Parti Antalya Milletvekili Anayasa Komisyonu Üyesi Feridun Bahşi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya bir soru önergesi verdi. Verilen soru önergesinde İYİ Parti’li Bahşi 12 ay askerlik yapan vatandaşların sigortalı olup olmayacağını Bakan Soylu’ya sordu. Ayrıca Bahşi, soru önergesine Bakan Soylu’nun yazılı olarak yanıt vermesini istedi.

SORU ÖNERGESİNİN DETAYLARI

Feridun Bahşi tarafından verilen soru önergesinde askerlik sürelerini borçlanarak prim ödeyen vatandaşların bu sürelerde sigırtalı sayılmalarının istendiğini ifade etti. Ayrıca Bahşi, böyle bir çalışmanın yapılıp yapılmayacağına ilişkin araştırmaların olduğunu da vurguladı.

Soru önergesinde bugün bedelli askerlik yapanların 15 bin TL ile askerlik görevlerini 21 gün ile tamamlayarak yaşantılarına devam ettikleri belirtilerek bu kişilerin çalışma hayatına devam ettikleri için sigortalarının yatmaya devam ettiği vurgulandı. 

Askerliğini fiili olarak yapanların ise 12 ay askerlik yaptığı belirtilen soru önergesinde askerlik nedeniyle sigorta haklarında mahrum kalan vatandaşların bu askerlik süresini borçlanma yoluyla kazandıkları ifade edildi. Ayrıca önergede 360 gün askerlik yapmış bir vatandaşın askerlik süresini asgari tutardan borçlanmak isterse 7 bin 794 TL ödediği ifade edildi. 

İYİ Parti Milletvekili Feridun Bahşi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya bu durumlardan dolayı 12 ay askerlik yapanların sigortalılık hallerinin devam edip etmeyeceği soruldu. 

12 Ay Askerlik Yapan Vatandaşlar Sigortalı Sayılacak Mı?

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA