Soru Önergeleri

15 Temmuz Gazilerine ve Şehit Ailelerine Ne Kadar Maaş Ödeniyor?

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Milletvekili Kemal Zeybek tarafından Başbakan Binali Yıldırım’a bir soru önergesi verildi. Soru önergesi, 15 Temmuz darbe girişimi sürecinde şehit ve gazi unvanı verilen vatandaşlara ilişkin verildi.

Soru Önergesinin Detayları

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

15 Temmuz darbesi, Ülkemizin yurt sever insanları, polis ve asker güvenlik güçlerinin direnişi sayesinde darbe girişimi önlenmiştir. Darbe girişimine karşı, polis, asker ve halkımızın direncini takdirle karşılıyor, darbeye iştirak eden, destek olan hainleri de nefret ve şiddetle kınıyorum.

1- 15 Temmuz darbe girişimi sürecinde, darbeye karşı direnen yurttaşlarımızdan, yaralanan ve hayatını kaybedenler olmuştur. Darbe girişimi esnasında kaç yurttaşımız hayatını kaybetmiş veya yaralanmıştır. Hayatını kaybeden ve yaralanan yurttaşlarımızdan kaçı sivildir?

2- 15 Temmuz darbe girişiminde; Hayatını kaybeden ve yaralanan sivil yurttaşlarımıza “Şehitlik ve Gazilik” Mertebesi verilirken, hangi kriterler dikkate alınmıştır?

3- 15 Temmuz darbe girişimi esnasında hayatını kaybeden kaç yurttaşımıza “Şehitlik”, yaralanan yurttaşlarımızdan kaçına “Gazilik” unvanı verilmiştir?

4- “Şehitlik ve Gazilik” Mertebesi verilen yurttaşlarımıza bağlanan maaş miktarları ne kadardır?

Bir Yorum

  1. 1.189.000 iletişim faturası içinde soru önergelerinizi görmek isteriz sayın kemal zeybek bu vatan için canını hiçe sayan milletin gazilik derecelerini ve maaşlarını sorgularken utanmadnızmı hiç

  2. 15 temmuz gazilerine maas baglanmiyor gaziluk veriliyor otobus kartini layik goruyorlar avuc kadar kahramanlarimiza bu haksizliklari nasil yapiyorsunuz iki milyon telefon faturasini odeniyor bir milletvemilinin ama gazilere bir gunluk harcamalari kadar baglanacagi soylenen 15 temmuz gazi maaslari verilmemesi icin her zorluk cikartiliyor derece ve yuzde kirk altmis sartlari hala var o cesareti gosterip canlarini siper edenlere borclu oldugunuzu unutmayiniz gazilere yapilan her turlu haksizligi kiniyorum umarim ust yetkililer gazi kardeslerimizin sorununu cozer maassiz gazi olurmu gazi haklari ve maasi onundeki tum engellerin kaldirilmasi dilegiyle…

  3. Halktan toplanan ve gazilere dagitilacak olan paralar neden dagitilmiyor faizimi yeniyor yoksa verilmiyecekmi