Soru Önergeleri

2016 Yılı Dış Kaynak Astsubay Alımı Sınavını Kazanan Adayların Mağduriyetleri Kaldırılacak Mı?

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer tarafından Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’a bir soru önergesi verildi. Söz konusu soru önergesinde 2016 yılı dış kaynaklı Astsubay alımı sınavını kazanan daha sonra 15 Temmuz Darbe Girişiminden dolayı sınavları iptal edilen kişiler hakkında bir çalışma yapılıp yapılmadığı soruldu. 

Soru Önergesinin Detayları

Aşağıdaki sorularımın Milli Savunma Bakanı Sayın Fikri Işık tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. Saygılarımla.

1-) 2016 yılı dış kaynak Astsubay alımlarında sınavları kazanan ancak 15 Temmuz Darbe Kalkışması sonrası KHK ile sınav sonuçları iptal edilen kişiler mağduriyet yaşamaktadır. Bu yıl Astsubay olarak orduda görev bekleyen bu kişilerin gerekli inceleme ve araştırmalarının yapılarak haklarında herhangi bir olumsuzluk bulunmayanların kazandıkları sınavlar sonucu hak ettikleri görevlerine başlamalarına yönelik bir çalışma yapılmakta mıdır? Varsa çalışmanın ne zaman sonuçlanması olasıdır?

Bir Yorum

  1. Gerçekten böyle birşey yapılıyorsa çok mutlu olurum..Hiç bir alakamız yokken kazandığımız sınavın KHK ile iptal edilmesi beni gerçekten yaraladı.Yardımlarınızı bekliyoruz.