Soru Önergeleri

2017 Yılında Sağlık Bakanlığı Bünyesinde Sosyolog Alımı Yapılacak Mıdır?

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Hüseyin Çakmak tarafından Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a bir soru önergesi verildi. Sağlık Bakanı Akdağ’a verilen soru önergesinde 2017 yılında Sağlık Bakanlığı bünyesinde sosyolog alımının yapılıp yapılmayacağı soruldu. 

Soru Önergesinin Detayları

Aşağıdaki sorularımın Sağlık Bakanı Sayın Prof. Dr. Recep Akdağ tarafından Anayasa’nın 98. ve TBMM içtüzüğünün 93. maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Sağlıklı ve güvenli bir ortamda yaşamak en temek insan hakkıdır. Kuşkusuz hastalık ve sağlık olguları insani ve dolayısıyla toplumsal olgulardır. Hastalıklarla baş edebilme çabası da bütün toplumların ortak özelliğidir. Her toplum bu kendi yaşayız, kültür, inanış ve gelişmişlik düzeyine göre hastalıkla mücadele eder. Karşılanan sağlık riskleri hastalık çeşitleri hastalığın algılanışı ve bunlarla baş etme yolları yani tedavi yöntemleri toplumdan topluma önemli oranda farklılık gösterebilmektedir.

1-) Bakanlığınız bünyesinde sosyologların görev alanları ve meslek tanımları konusunda bir çalışma yürütülmekte midir?

2-) Tüm dünyada sağlık sosyologlarının istihdamı önemi anlaşılmışken ülkemizde bu alanda sosyologların nerdeyse hiç istihdam edilmemesinin nedenleri nelerdir?

3-) 2017 yılı içerisinde bakanlığınız bünyesinde sosyolog ya da sağlık sosyoloğu istihdamı konusunda herhangi bir çalışma yapılmakta mıdır?

Bir Yorum

  1. sosyologlar her alanda var zaten.. öğretmenlik yapiyolar asdep psikologlardan, sosyal hizmet uzmanları ndan kat kat fazla alımları oldu hala ne istiyolarki… daha ne kadar öncelik verilebilir? ???

  2. Sosyologların durumunu tbmm ye taşıyan milletvekiline ve aynı zamanda tüm meslek gruplarına eşit mesafede durup haber yapan kamupersoneli ekibine teşekkürler

  3. sosyoloji mezunu kadar kadar fazla atanmayı beklememiştir sosyal hizmet mezunları psikoloji mezunları.