Soru Önergeleri

CHP'den Kadroya Alınmayan Taşeron İşçilerin ve Memur Adaylarının Sorunları Araştırılsın Talebi

Cumhuriyet Halk Partisi yeni bir talepte bulundu ve güvenlik soruşturmasının yanı sıra, arşiv taraması sonucu kadroya geçirilmeyen taşeron işçilerin ve memur adaylarının sorunlarının araştırılmasını talep edildiği belirtildi.

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yücee ile beraber arkadaşlarının imzasıyla Meclis Başkanlığına sunulan araştırma önergesinde, güvenlik soruşturmaları ve arşiv taramalarının uzun sürmesi dolayısıyla mağduriyetler yaşandığı ifade edildi.

Söz konusu soru önergesi içerisinde ise;

“Terör örgütü ile herhangi bir ilişiği olmayan, kayıtlı sabıkası olmayan sabıkası ancak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasında takılı kalan memur adayları, mesleklerini neden yapamadıklarının yanıtını ise öğrenememektedirler.

Kadroya geçirilmeyen işçi ve memur adaylarına gerekçe olarak; Devlet Memurları Kanunundaki atama şartlarını taşımadığı gösteriliyor.

Güvenlik soruşturması ve arşiv taramasının hangi birimler tarafından, ne şekilde yapıldığı bilinmiyor ve buna yönelik olarak;

Yönetmelikte, ‘Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılması istenilen ilgili makama ulaşılmasından itibaren arşiv araştırması sonuçları en geç 30 gün, güvenlik soruşturması sonuçlan en geç 60 gün içinde cevaplandırılır’ denilmektedir. Ancak, soruşturmalar aylarca sürmektedir.

İşe yeni başlayacak olan gençlerimizin yanı sıra, uzmanlık tezlerini vermiş bakanlık personellerinin de uzmanlık atamaları benzer gerekçelerle geciktirilmekte, bazı bakanlıklarda bu sürenin 9 aya kadar çıktığı belirtilmektedir.

Güvenlik soruşturması/arşiv taraması sonucu kadroya geçirilmeyen taşeron işçilerin ve memur adaylarının sorunlarının araştırılması, gerekli tedbirlerin alınarak mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla Yüce Meclisimiz tarafından bir Meclis Araştırması açılmasının yerinde olacağı düşüncesindeyiz.” ifadelerine yer verildi.

Kamupersoneli.net I ANKARA