Soru Önergeleri

EYT'lilerin Sorunu Çözülecek Mi? CHP Milletvekili Didem Engin Soru Önergesi Verdi

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Didem Engin tarafından Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşlar tarafından bir soru önergesi verildi. Verilen soru önergesinde CHP Milletvekili Didem Engin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’na “Emeklilikte yaşa takılan vatandaşların sorununu çözecek misiniz?” şeklinde bir soru sordu.

DİDEM ENGİN’DEN SORU ÖNERGESİ

CHP Milletvekili Didem Engin tarafından sorulan soru Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yanıtlandı. Soru önergesinin yanıtlandığını CHP Milletvekili Didem Engin kendine ait sosyal medya hesabından duyurdu. 

CHP Milletvekili Didem Engin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’na EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILAN vatandaşlarımızın sorununu ne zaman çözeceksiniz ve nasıl bir çözüm planınız var diye sormuştum. İşte gelen göstermelik yanıt!” ifadelerine yer verdi.

EYT’LİLERİN SORUNU ÇÖZÜLECEK Mİ?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşların sorunları hakkında soru önergesine verilen yanıtta kişilerin emeklilik hakkına sahip olabilmeleri için belli bir yaşa ulaşma, belli bir süre prim ödeme, belli bir süre sigortalı olma ve Sosyal Güvenlik Kurumundan yazılı istekte bulunmaları koşullarının birlikte yerine getirilmesi gerektiği bildirildi.

SORU ÖNERGESİ VE YANITI

 

ÇALIŞMA BAKANLIĞI’NIN YANITININ TAM METNİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından soru önergesine verilen yanıtta “5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun yürürlük tarihinden önce sigortalı olanların yaşlılık aylığına hak kazanma koşulları mülga 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu, 1479 sayılı Bağ – Kur Kanunu ve 5434 sayılı Emekli Sandığı Kanunundaki hükümlere göre belirlenmektedir. Sigortalıların emekliliğe hak kazanabilmeleri için belli bir yaşa ulaşma, belli bir süre prim ödeme, belli bir süre sigortalı olma ve Sosyal Güvenlik Kurumundan yazılı istekte bulunmaları koşullarının birlikte yerine getirilmesi gerekmektedir.” ifadelerine yer verildi.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA