Soru Önergeleri

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2017 Yılında Gıda Mühendisi Alımı Yapacak Mı?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu tarafından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e ‘Bakanlık kadrolarında gıda mühendisi istihdam edilmesine ilişkin’ bir soru önergesi verildi.

Verilen soru önergesinde Tarım Bakanı Faruk Çelik’e 2017 yılında Bakanlık bünyesinde Gıda Mühendisi alımının yapılıp yapılmayacağı soruldu. Soru önergesinin detayları ise şöyle;

MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu;

Aşağıdaki sorularımın Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Faruk Çelik tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98. ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince saygıyla talep ederim.

Her alanda olduğu gibi kamuya gerçekleştirilen atamalarda da sorunlar devam etmektedir. Yıllarca geleceği adına meslek tercihinde bulunup, bin bir emekle yükseköğrenimlerini tamamlayan çok sayıda gencimiz kamudaki yetersiz ve ilgisiz atamalardan dolayı, aileleri ile birlikte mağduriyet yaşamaktadırlar. Bu mağdur kesim içinde yıllardır atama bekleyen gıda mühendisleri de bulunmaktadır.

Bu bağlamda;

1-) Bakanlığınız bünyesinde kaç gıda mühendisi görev yapmaktadır? Gıda denetim hizmetlerinin etkinleştirilmesi ve yaygınlaştırılması için bu sayı yeterli midir?

2-) iller itibariyle bir gıda mühendisine aylık kaç gıda denetim görevi düşmektedir? 81 ilimizden gelen kadro ihtiyaçlarına göre, gıda mühendisi ihtiyacı kaç kişidir?

3-) Halen Bakanlığınız bünyesinde boş bulunan gıda mühendisi kadrosu ne kadardır?

4-) 2017 yılı içerisinde kaç gıda mühendisi alınması planlanmaktadır?

5-) Birçok kurum atamalarını gerçekleştirirken; Gıda. Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı sınavın üzerinden 7 ay geçmesine rağmen neden henüz ilgili kadrolara atama yapmamıştır? Hangi kadrolara atama bekleyen kaç personel bulunmaktadır?

6-) Gıda mühendislerimizin Bakanlığınızın her personel alımında sayılarının düşük kalmasının nedeni nedir?

7-) Halen çalışan veya atama bekleyen gıda mühendislerinin yaşadıkları sorunların çözümüne yönelik bakanlığınızca yapılan çalışmalar nelerdir? İşsiz gıda mühendislerinin istihdama kazandırılması adına hangi projeler söz konusudur?

Gelişmelerden Haberdar Olun 

Verilen soru önergesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik tarafından henüz yanıtlanmadı. Soru önergesi yanıtlandığında sizleri mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. 

Kamupersoneli.net- ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları Kamupersoneli.Net’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kamupersoneli.Net tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Bir Yorum

  1. Neden sadece gıda deniyor. Ziraat mühendislerine hala boşta. Kadro falanda almıyorlar.

  2. gıda mühendisi alımı 3500 kişi olsun çok mağduruz. asgari ücretle dahi iş bulamıyoruz

  3. gıda mühendisi alımı 3000 kişi olsun artık yıllarca bizler mağdur olduk asgari ücretle dahi iş bulamıyoruz.

  4. ya bu kadar önemli ve gittikçe de önem kazanan bir bölüm olan gıda mühendisliğini ya kapatsınlar ya da üniversiteye öğrenci alınacaksa da istihdamı düşünülsün

  5. mühendis ve tekniker mağduriyetleri artık son bulsun,hakkımız olan kadroları istiyoruz

  6. ulkenin en cok ihtiyacı olan veterner hekimler ogle bekliyor.

  7. 2017 hazirana geldik hala bakanlık gıda mühendisi sayısını neden belirleniyor? Artık sabrımız kalmadı.