Soru Önergeleri

Kültür Bakanlığı Kütüphaneci Alımında KPSS Puan Sıralaması Gözetildi Mi?

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Özgür Özel tarafından Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’ya bir soru önergesi verildi. Verilen soru önergesinde Bakan Nabi Avcı’ya Kültür ve Turizm Bakanlığı kütüphaneci atamalarında KPSS puan sıralamasının gözetilip gözetilmediği soruldu.

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel soru önergesinde şu ifadelere yer verdi;

“Bakanlığınızın “kütüphaneci” kadrosuna Şubat 2017’de yapılan mülakatlar sonucu 200 kişi atanmıştır. Mülakata giren adayların listesi ile atanan kişilerin listesi karşılaştırıldığı, KPSS puanı yüksek olan kişilerin, kendisinden oldukça düşük puanı olan kişilerin arkasında kaldığı, atanamadığı görülmüştür.”

Ayrıca Nabi Avcı’ya verilen soru önergesinde CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, “Mülakata giren bütün adaylar için tek tek belirtilmek üzere, KPSS puanlarının sıralaması nedir ve bu sıralamaya göre hangi adaylar başarılı olmuş, hangileri olmamıştır?” sorusunu sordu.

HENÜZ YANITLANMADI

Verilen soru önergesi Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı tarafından henüz yanıtlanmadı. Soru önergesi Bakan Nabi Avcı tarafından yanıtlandığında ziyaretçilerimizi sitemiz üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. 

Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. sayın milletvekilimiz öncelikle şunu bilmeidir ki kütüphanecilik için kpss puanı tek başına yeterli değildir. i̇yi bir kütüphaneci de olmazsa olmaz olan şart dil biliyor olmasıdır, özellikle de eski yazıya hakim olmasıdır. osmanlıca, farsça, arapça ve bir batı diline ihtiyacını karşılayacak kadar hakimse önemli olan budur. kpss puanı düşük olup eski yazı biliyorsa tabii ki öncelik o kişiye verilecektir. kpss puanı yüksek ama eski yazı bilmiyor böyle birisinin kütüphanede hele hele arşivde ne işi olabilr. saygılarımla