Soru Önergeleri

MEB Öğretmen Alımında Neden Mülakat Sistemine İhtiyaç Duyulmaktadır?

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan tarafından Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a bir soru önergesi verildi. Soru önergesinde Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a öğretmen alımlarında neden mülakat sistemine ihtiyaç duyulduğu soruldu.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan soru önergesinde şu ifadelere yer verdi;

“Yazılı sorularımın Anayasanın 98. ve TBMM İçtüzüğünün 96. maddesi gereğince Milli Eğitim Bakanı Sayın İsmet Yılmaz tarafından yazılı olarak yanıtlanması konusunda gereğini arz ederim.”

SORU ÖNERGESİNİN DETAYLARI

Ayrıca CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan soru önergesinde gerekçesini paylaştı ve şu soruları sordu;

– Sözleşmeli Öğretmen alımında mülakat sisteminin uygulanması durumunda ortaya çıkabilecek haksız uygulamaları, kayırmaları, liyakatı değil de siyasal aidiyetin veya referansın etkili olmamasını sağlamak ve adil bir seçim yapılması için düşünülmüş tedbirler var mıdır ?

– Öğretmen alımında neden mülakat sistemine ihtiyaç duyulmaktadır? Bu konuda var olan Ölçme değerlendirme sistemleri matematiksel olarak daha somut vermekteyken neden mülakat sistemi gündeme getirilmiştir?

SORU ÖNERGESİNİN CEVABI

Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. Mülakat, 60 puan alanı 90 lık adamın önüne geçiren durumdur. Koca sene ter döküp çalışan adamın 15 dakikalık mülakatta elenmesi ve yerine 60 lık adamın alınması hak anlayışından uzak oldugu gibi Hakk'tan korkmamak da demektir.

  2. Kpss puanı ile torpil yapamadiklari için işi resmiyete dökmek için uydurduklari kılıftır