Soru Önergeleri

Otoyol ve Köprü Geçişlerine Yapılan Zamlar Soru Önergesi Oldu

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili Melike Basmacı tarafından Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a bir soru önergesi verildi. CHP Milletvekili Melike Basmacı tarafından verilen soru önergesinde otoyol ve köprü geçişlerine yapılan zamlar ifade edildi.

Verilen Soru Önergesinin Detayları

Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Ahmet Arslan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını Anayasa’nın 98. ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince saygıyla arz ederim.

Yılın son gününde otoyol geçiş ücretlerine ortalama yüzde 15, Yavuz Sultan Selim Köprüsü hariç diğer boğaz köprülerine yüzde 48 ile yüzde 50 arasında zam yapıldığı görülmüştür. TÜİK açıkladığı son verilerde Tüfe oranı yüzde 8,53 olarak açıklanmıştır. Ayrıca emekliye ilk 6 için verilen zam oranı yüzde 4,65 olarak açıklanmıştır.

Buna göre;

1-) Ülkemizdeki enflasyon oranı yüzde 8,53 iken nasıl oluyor da bu oranının üzerinde bir artış yapıyorsunuz? Enflasyon rakamı ile yapılan zamlar arasındaki uçurumları nasıl açıklıyorsunuz?

2-) Emekli kesimine ilk 6 ay için verilen zam yüzde 4,65 iken, nasıl oluyor da otoyol ücretlerine yüzde 15 zam yapıyorsunuz? 

3-) Zamları niçin 6 aylık yapmayıp, yıllık sene başında yapmaktasınız?