Soru Önergeleri

Radyologların Çalışma Saatlerinin Arttırılması Meclise Taşındı !

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Durmuş Fikri Sağlar tarafından Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’a bir soru önergesi verildi. Verilen soru önergesinde Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’a radyologların çalışma saatlerinin neden arttırıldığı soruldu. 

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Durmuş Fikri Sağlar tarafından Sağlık Bakanı Demircan’a verilen soru önergesinin detaylarını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. 

SORU ÖNERGESİNİN DETAYLARI

CHP Milletvekili Fikri Sağlar soru önergesinde şu ifadelere yer verdi;

Radyasyon güvenliğinde öncelikle “radyoloji departmanlarının” standartlara uygun ve kurumlarca onaylanmış olması önemli olmakla birlikte tek başına yeterli bir önlem değildir. Departmandaki iş yükü, çalışma esnasında kişisel koruyucu ekipmanların uygun olmaması veya uygun kullanılmaması, radyasyon uygulamalarında gerekli hassasiyetin gösterilmemiş olması radyasyon güvenliğini hiçe saymaktadır.

Çalışanların radyasyon maruziyetini arttıran diğer durumlar, personel sayısının yetersizliği ve ehliyetsiz, eğitimsiz kişilerin radyasyon alanında çalıştırılması, çalışma süresinin fazla olması radyologların çalışma hayatını daha da zorlaştırmaktadır. Röntgen ve radyom ile daimi olarak günde 5 saatten fazla çalışamaz hükmü, 2010 yılında yapılan değişiklikle haftalık 35 saate çıkarılmıştır. Bir yıl için verilen yıpranma payı son yıllardaki değişikliklerle 90 günden 45 güne indirilmiştir. Radyologların yıpranma paylarının ve çalışma saatlerinin iyileştirilmesi için gerekli adımların ivedilikle atılması gerekmektedir.

Konu ile ilgili olarak CHP Milletvekili Durmuş Fikri Sağlar soru önergesinde “Radyologların haftalık çalışma saatleri 25 saatten neden 35 saate çıkarılmıştır?” sorusunu sordu. 

SORU ÖNERGESİ YANITLANMADI

CHP Milletvekili Fikri Sağlar tarafından Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’a verilen soru önergesi henüz yanıtlanmadı. Bakan Demircan tarafından soru önergesi yanıtlandığında ziyaretçilerimizle anlık olarak paylaşacağız.

Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER