Soru Önergeleri

Sağlık Bakanlığında Biyomedikal Mühendisi Alımı Yapılacak Mı?

Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul tarafından Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a bir soru önergesi verildi. Verilen soru önergesinde Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a biyomedikal mühendisi istihdamının yapılıp yapılmayacağına ilişkin bir soru soruldu.

MHP Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a verdiği soru önergesinde şu ifadelere yer verdi;

SORU ÖNERGESİ DETAYLARI

“Biyomedikal Mühendisliği. geleneksel mühendisliğin analitik deneyimlerinden yararlanarak tıpta karşılaşılan problemlerin çözümü için çalışan, tanı ve tedavi süreçlerini iyileştiren bir mühendislik dalıdır. Türkiye’de sağlık harcamalarının büyük çoğunluğunu tıbbi cihaz alım. Bakım, onarım ve kalibrasyonu oluşturmaktadır. Çeşitli araştırmalara göre Biyomedikal Mühendislerinin Sağlık Bakanlığı bünyesinde istihdamlarının yeterince sağlanması durumunda sağlık harcamalarında düşüş, sağlık hizmetlerinde iyileşme öngörülmektedir.”

Ahmet Selim Yurdakul yukarıdaki bilgilere istinaden Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a şu soruyu sordu;

RECEP AKDAĞ’A SORULAN SORU

“Günümüz teknolojisine ve sağlık teknolojilerinin geleceğine istinaden Biyomedikal Mühendisliği mezunlarına olan ihtiyaç günden güne artmaktadır. Sağlık Bakanlığı olarak daha fazla Biyomedikal Mühendisi istihdam etmek yönünde bir çalışmanız bulunmakta mıdır?”

Verilen soru önergesi Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından henüz yanıtlanmadı. Soru önergesi Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından yanıtlandığında ziyaretçilerimizi sitemiz üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. 

Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER

NOT: Kamupersoneli.net tarafından hazırlanan bu haber  “www.kamupersoneli.net” şeklinde aktif link verilmeden kesinlikle kullanılamaz. Aksi takdirde tüm yasal girişimler yapılacaktır.

Bir Yorum

  1. bakanliktan bi̇yomedi̇kal mühendi̇si̇ alim kadrosu açmasini i̇sti̇yoruz lütfen.

  2. sağlık bakanlığının böyle bir bölüme ihtiyaç yokmuş gibi davranması kabul edilemez . şu an hangi sağlık bölümü 92 puanla atama beklmekte? kpss puanları en yüksek olan bölümdür biyomedikal mühendisliği . temmenimiz yeni bakanımızın bizie hakkettiğimiz kadroyu vermesidir.

  3. Biyomedikal mezunlarının kamu personeli olarak atanmasını istiyoruzz

  4. biyomedikal mühendisliği bölümü açtınız, ama eleman lazım değil galiba devletimize. peki̇ sormazlarmi adama neden bu bölümü açtiniz o zaman di̇ye????

  5. biz boşunamı okuduk, bakanlık lütfen gerekli düzenlemeyi yapıp bu tür mühendislere iş alanı açmalı. hastahanelere zorunluluk gelmedi̇ği̇ müddetçe bi̇ze ekmek kapisi açilmayacak gali̇ba.

  6. atanalım artık!! kasım atamalarında kadro istiyoruz. 2018-2019 yıllarında da toplamda 1000 kadro istiyoruz

  7. Elli atmış binde bölümlere girelim bizi görmezden gelsinler bu olacak iş değil hemşireler falan düşük puanla atansın biz işsiz kalalım bu ülkede böyle kardeşim işine gelmedikleri soruyu önergeyi cevaplamıyorlar yok sayıyorlar son sınıfım benim babam ne bakan ne millet vekili çalışan bir işçi KPSS dershanesine gidiyorum atama olmazsa o dershaneye verdiğimiz parada boşa gidecek çoğu hastahanede ya mühendis yok yada kadrolarımızda bizden daha alt yapısı zayıf elektrik elektronik mühendisleri çalışıyor bizim özel sektörde askeri ücretle çalışalım diyemi bu bölüme geldik bu sınavlara çalıştık bu okulu bitirmeye çalışıyoruz bunun vebalini boynuna alanlar görüpte görmezden gelenler elbet ölecekler yakasında kaç insanın eli olur bilinmez ben o çıkar ve menfaat peşinde yada eli kolu bağlı oturan yetkililere hakkımı helal etmiyorum sizlerin yediği ekmeğiniz bile helal değil insanlar fani görev baki elbet bir insan evladı görürde insanlara hakkını asaletli bir şekilde verir

  8. Lütfen artık biyomedikal mühendislerinin türkiyede iş alanlarının açılmasıni istiyorum her hastane bir mühendis bulundurma zorunluluğü getirilsin

  9. Artık atanmak istiyoruz yokmuşuz gibi davranmayın ülkenizi seviyosanız gelişim istiyorsanız.Bizim gibi alanların önünü açın!!