Soru Önergeleri

Türk Kızılayı Personel Alım Süreci Nasıl İşlemektedir? Kaç Kişi İstihdam Edilmektedir?

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal tarafından Başbakan Binali Yıldırım’a bir soru önergesi verildi. Verilen önergede Başbakan Binali Yıldırım’a Türk Kızılayı personel alım sürecinin nasıl işlediği ve kaç kişinin istihdam edildiği soruldu. İşte soru önergesinin detayları;

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal;

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını Anayasanın 98. ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince saygılarımla talep ederim. 

l) Önerge tarihi itibariyle, Türk Kızılay Derneği’nin işe alım süreci nasıl işlemektedir?

2) Önerge tarihi itibariyle, Türk Kızılay Derneğinde kaç kişi istihdam edilmektedir?

3) İstihdam edilen kişiler hangi esas ve usullere göre işe alınmaktadır?

4) İşe alımlarda liyakat ve yeteneğe göre tarafsız bir sınav ve mülakat yapılmakta mıdır?

5) Önerge tarihi itibariyle, Türk Kızılay Derneğinde, parti ayrımı yapılmaksızın herhangi bir Şanlıurfa milletvekilinin akrabası istihdam edilmiş midir? 

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin Cevabı;

1- Türkiye Kızılay Derneği kuruluş amacı ve yürüttüğü faaliyetler kapsamında ihtiyaç duyduğu insan kaynağını Kurum içi ve Kurum dışı kaynaklardan sağlamaktadır. İlgili departmanlardan gelen ihtiyaçlar İnsan Kaynakları Direktörlüğüne bildirilmektedir. Talep edilen pozisyona uygun adaylara olan ihtiyaçlar öncelikli olarak Direktörlük tarafından mevcut kadrodan karşılanmaya çalışılır. Mevcut kadrodan karşılanamadığı takdirde gazete ilanı. danışman firma. insan kaynakları kariyer aileleri ve benzeri dış kaynaklara başvurulur.

2- 31.12.2016 itibariyle Türkiye Kızılay Derneği Genel Merkezinde 4355 kişi. 689 şubesinde ise 737 personel olmak üzere toplam 5.092 personel istihdam edilmektedir.

3- Türkiye Kızılay Derneğinde istihdam edilen kişiler öncelikli olarak ilgili müdürlüklerin ihtiyaç duyduğu niteliklere haiz olmaktadır. İnsan Kaynaklan Direktörlüğünde toplanan özgeçmişler ve doldurulmuş olan iş başvuru formları talep edilen pozisyonun gerektirdiği kriterlere dayanılarak ön elemeden geçirilir. On elemeden geçen adaylar birinci mülakata çağırılır. Görüşmede olumlu olarak değerlendirilen adaylar ikinci mülakata çağırılır. Bu aşamada görüşme. talepte bulunan birim yöneticileri ve insan kaynaktan tarafından gerçekleştirilir. Ayrıca. adayların yabancı dil seviyesini belirlemek amacıyla sözü ve yazılı testler yapılır. Pozisyona uygun bulunmayan adaylara durumlarına ilişkin bilgi mektup, posta veya e-mail yoluyla gönderilir. Pozisyona uygun bulunmayan adayların bilgileri daha uygun olabilecek pozisyonlar için 6 ay süreyle saklanır.

4- İşe alımlarda dil, din, ırk, siyasi görüş ve benzeri ayrımlar yapılmaksızın Türkiye Kızılay Derneğine başvuruda bulunan adaylarla tarafsız bir şekilde mülakatlar gerçekleştirilmekte, özellikle Suriye İnsani Yardım Krizi kapsamında çalışması düşünülen adaylar yazılı ve sözlü yabancı dil testine tabi tutulmaktadır.

5- Türkiye Kızılay Derneğine başvuruda bulunmuş ve aranan nitelikleri sağlayarak yapılan mülakatlardan başarı ile geçen tüm adaylar Kurumda istihdam edilmektedir. Tarafsızlık, ayrım gözetmemek, bağımsızlık, gönüllü hizmet, birlik ve evrensellik ilkelerine bağlı olan Türk Kızılayı bu doğrultuda herhangi bir parti ayrımı gözetmeksizin insan kaynakları işe alım ve yerleştirme fonksiyonlarını icra etmektedir. Yukarıda ifade edildiği şekilde herhangi bir analiz ya da arşivleme yapılmamakta, sadece adayların Türkiye Kızılay Derneği işe alım kriterlerine uygunluğu aranmakta ve takip edilmektedir.

Kamupersoneli.net- ÖZEL HABER