Sosyal Medya Düzenlemesi Geliyor: Detaylar Belli Oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çok önemli açıklamalarda bulunarak flaş bir talimat vermişti.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamalarının ardından AK Parti tarafından konu hakkında kanun teklifi çalışması yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çok önemli açıklamalarda bulunarak flaş bir talimat vermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamalarının ardından AK Parti tarafından konu hakkında kanun teklifi çalışması yapıldı. Bu kanun teklifinin detayları belli oldu. Bu düzenleme kapsamında Twitter başta olmak üzere önemli sosyal ağlara hukuka aykırı içeriğin kaldırılması veya içeriğe erişimin engellenmesi için Türkiye’de temsilci bulundurma zorunluluğu getirilmesi planlanıyor. Ayrıca bu teklifte Almanya ve Fransa'daki uygulamalar da ele alındı.

AK Parti’nin üzerinde çalıştığı düzenlemeye göre, Türkiye’de temsilci bulundurulması için Twitter, Instagram ve Facebook gibi şirketlerin temsilcileri ile görüşmeler yapılıyor. Instagram ve Facebook gibi şirketlerin Türkiye’de ofis açmaya sıcak baktığı, Twitter’ın ise bu öneriye olumlu bir yaklaşımda bulunmadığı belirtiliyor.

50 MİLYON EURO PARA CEZASI

Yapılacak olan bu düzenleme kapsamında sosyal ağlarda vatandaşların kişisel verilerinin korunması da hedefleneceği gibi AK Parti Genel Merkezi’nde hukukçu kurmaylar ve bilişim hukukçuları ile bir araya gelerek Avrupa’daki uygulama ve modeller inceledi. Bununla birlikte AK Parti kurmayları tarafından sosyal medya düzenlemesi konusunda Almanya ya da Fransa’da çıkarılan yasanın örnek alınabileceğini ifade edilerek Almanya’da, 2018 yılında yürürlüğe giren ve sosyal medyada yayınları düzenleyen yasa masaya geldi. Almanya'daki bu yasa kapsamında Facebook, Twitter, Reddit ve YouTube gibi platformlarda yer alan zararlı içeriklerin 24 saat içerisinde ortadan kaldırılması, aksi takdirde 50 milyon Euro’ya varan para cezası verilmesi gündemde.

Fransa’da ise ırk, din, cinsiyet veya engellilik konularında nefret söylemi barındıran içeriklerin 24 saat içerisinde, çocuk istismarı ve terör propagandası barındıran içeriklerin ise yalnızca bir saat içerisinde yayından kaldırılması gerekiyor. Aksi takdirde söz konusu platformlara içerik başına 1 milyon 250 bin Euro para cezası uygulanıyor.

T. C. KİMLİK NUMARASI İLE GİRİŞE OLUMLU BAKILMIYOR

AK Parti kurmayları tarafından bir açıklama yapılarak sahte hesaplar açılmasını engelleyen bir düzenlemenin olacağını ve ağır cezai yaptırımlarının geleceği ifade edilerek kurmayların önümüzdeki günlerde tamamlayacakları çalışmayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacağı belirtildi. AK Parti kurmayları bu konuda MHP ile görüştüklerini ifade ederek sosyal medyada getirilecek düzenlemeyle ilgili gerekli bilgilendirmeleri yaptıklarını vurguladılar.

Bununla birlikte daha önce MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk’ün “Sosyal medyaya TC kimlik numarası ile girilsin” teklifine AK Parti tarafından olumlu bakılmadığı belirtildi.

"DARK BİTMEDEN KAPATIRSAN GÜCENİRİM"

Konu hakkında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de bir açıklama yapmıştı. Meral Akşener sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Dark’ın son sezonunu bitirmeden Netflix’i kapatırsan vallahi gücenirim Sayın @RTErdogan"

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme