• Haberler
  • Ekonomi
  • Sosyal Medya Fenomenlerine Kötü Haber! Vergilere Tabii Tutulacaklar

Sosyal Medya Fenomenlerine Kötü Haber! Vergilere Tabii Tutulacaklar

Maliye Bakanı ağbal sosyal medya hesapları üzerinden gelir elde edenlere yönelik olarak açıklamalar yaptı.Bakan Ağbal bu açıklamasında 'İster gerçek isterse sanal ortamda ticaret yapın, bugünkü kanunlarımıza göre vergi vermek zorundasınız.

Maliye Bakanı ağbal sosyal medya hesapları üzerinden gelir elde edenlere yönelik olarak açıklamalar yaptı.

Bakan Ağbal bu açıklamasında; "İster gerçek isterse sanal ortamda ticaret yapın, bugünkü kanunlarımıza göre vergi vermek zorundasınız. Bir kişi internette ister kendi sayfasına reklam alsın isterse video çekerek tweet'ler atıp oradan gelir elde etsin, bunlar eğer devamlılık arz ediyorsa ortada bir kazanç var demektir ve verginin ödenmesi gerekir.

Vergi kanunlarımızda hiçbir boşluk yok, bunun adına 'internet fenomeni' deyin, ne derseniz deyin, 'Bir şeyler yapıyorum da arada para kazanıyorum' diyorsa her para kazanan nereden kazanırsa kazansın vergisini ödemek zorundadır" ifadelerini kullandı.

Ağbal bu konuda Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından elektronik ticaret platformlarının başta olmasıyla beraber bütün internet sitelerinin tarandığını ifade etti ve ayrıca Risk Analiz Merkezleri'nde internet üzerinden devam eden ticaretin ve dijital hizmetlerin izlenmesi adına özel bir birim kurucaklarını sözlerine ekledi.

Ağbal; "Her kim olursa olsun, kazanç doğuran faaliyetleri bu ortamda yürütenlerin hepsi ya kendiliğinden gelip vergi dairesine başvurup mükellef olacak ya da onları biz tespit edeceğiz ve resen kendilerini vergi mükellefi yaparak vergiyi tarh edeceğiz yani onlardan kazandıkları bu paranın vergisi isteyeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Video paylaşarak gelir elde edenlerinde bu kapsama tabii tutulacağını ifade ederek; "Vergi kanunlarına göre vergi mükellefi olmanın elbette bir yaşı yoktur ve hangi yaşta olurlarsa olsunlar. 18 yaşında altında bulunuyorlarsa temsilcileri beyanname sunacak. Nereden kazanç elde ediyorsa, ister internetten veya sanal ortamda mal veya hizmet sunarak kazançların hepsine vergi uygulanacak" dedi.

Kamupersoneli.net I ANKARA

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme