Sözleşmeli Personel Alım İlanları

50 KPSS Puanıyla Bilet Satış Memuru, Zabıta ve Teknisyen Alım İlanına Başvuru Süreci Doluyıor

Yozgat Boğazlıyan Belediyesi 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere; Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav ve Atama Yönetmeliği ve Belediye Zabıta Yönetmeliği hükümlerine göre sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurmuştu. 

Söz konusu alım ilanına başvuru süreci 6 Haziran tarihi itibariyle sona erecek. Peki adaylar başvurularını nasıl yapacaklar? İŞte bilinmesi gereken detaylar,

KADRO DETAYLARI

Söz konusu alım ilanında 7 farklı pozisyonda personel alımı yapılacağı bildirilmişti. En az 50 KPSS puanıyla başvuruda bulunacak personel alım ilanında ayrıca 60 KPSS ve 70 KPSS puanları ile de başvuru yapılacak pozisyonlar yer aldı. İlan metninde yer alan kadro detayları şu şekilde,

Lise ve dengi okul mezunu olan adayların başvuru yapabileceği kadrolar arasında Zabıta Memuru, Bilet Satış Memuru, Teknisyen, Lisans mezunu adaylar ise yayımlanan ilanda Veteriner, Mühendis ve Memur pozisyonları için başvuruda bulunabilecekler. 

BAŞVURU KOŞULLARI

İlan metninde alım yapılacağı duyurulan pozisyonlar için bazı koşullar talep ediliyor. İlanda yer alan kadrolardan herhangi birine başvuru yapmak isteyen tüm adaylardan talep edilen genel başvuru koşullarının yanı sıra her bir pozisyon için belirlenen özel koşullar bulunuyor. İlanda yer alan genel ve özel koşullar şu şekilde,

Türk vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Erkek adaylar için askerlik ile ilişiği bulunmamak, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak, İlan edilen unvanlar için mezun olunan okul itibarıyla öğrenim şartlarını taşımak ve bu öğrenimle ilgili olarak 2016 yılı KPSSP93 ve 2016 KPSSP94 tarihlerinde Kamu Personel Seçme Sınavına girmiş ve belirtilen asgari KPSS puanını almış olmak, Genel olarak bu şartlara ek olarak ayrıca adayların başvuru sonuçlarının olumlu olması halinde yapılacak olan güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonuçlarının olumlu olması talep ediliyor. 

Zabıta pozisyonlarına başvuru yapacak adaylardan talep edilen genel başvuru koşulları arasında ise erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmaması ve sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak şartları yer alıyor. 

BAŞVURULAR İÇİN SON GÜN

Başvuru koşullarına uygun olan adaylar başvurularını 6 Temmuz Cuma günü saat 17.00’ye kadar yapabileceklerdir. Başvurular Yozgat ili Boğazlıyan Belediyesi adresindeki Boğazlıyan Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğüne şahsen veya posta yolu ile yapılacak. Zabıta için yapılacak başvurular boy ve kilo ölçümü için şahsen yapılacaktır. 

Bir Yorum