Sözleşmeli Personel Alım İlanları

Adalet Bakanlığı En Az Lise Mezunu 527 Mübaşir Alımı Yapacak ! Başvurular Ne Zaman?

Adalet Bakanlığı tarafından binlerce adayın beklediği ilanlar yayımlandı ve bu ilanlara göre Adalet Bakanlığı 14 bin 504 personel alımı yapacak. 

Söz konusu ilanlara göre Adalet Bakanlığı  527 mübaşir alımı yapacak. Mübaşir alımı için adayların KPSS’den an az 70 puan almış olmaları gerekmektedir. Ayrıca söz konusu ilana en az lise mezunu olan adaylar başvuru yapabilecektir.

BAŞVURU DETAYLARI

Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanan ilana 21 Mayıs 2018 tarihi itibari ile başlayacak ve ilana başvurular 11 Haziran 2018 tarihine kadar devam edecektir. Söz konusu başvurular mesai saati dışında yapılmayacaktır. Başvuru yapacak olan adaylar başvurularını başvuru kılavuzunda belirtilen adalet komisyonu başkanlıklarına veya buralara gönderilmek üzere herhangi bir adalet komisyonu başkanlığına yapacaklardır.

GENEL ŞARTLAR

Bunun yanı sıra ilana başvuru yapacak olan adaylarda Adalet Bakanlığı tarafından bazı şartlar aranmaktadır. Bu şartlara haiz olan adayların başvuruları kabul edilecektir. Buna göre Bakanlık tarafından şu şartlar aranmaktadır:

a) Türk vatandaşı olmak,

b) İlk defa atanacaklar için yapılacak sınavın son başvuru günü olan 11 Haziran 2018 tarihinde 657 sayılı Kanunun 40 ıncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak ve merkezî sınavın (lisans, önlisans ve ortaöğretim mezunları için KPSS-2016) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak,(lisans, önlisans ve ortaöğretim mezunları için 1 Ocak 1981 ve sonra doğumlu olanlar)

c) Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

d) 657 sayılı Kanunun değişik 48/1-A/5 bendinde sayılan suçlardan mahkûm olmamak,

e) 657 sayılı Kanunun 53 üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,

f) Kamu haklarından mahrum olmamak,

g) Arşiv araştırması sonucu olumlu olmak