Sözleşmeli Personel Alım İlanları

Adalet Bakanlığı Sözleşmeli Kamu Personeli Alımı İçin Başvurular Başladı

Adalet Bakanlığı geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile bir ilanını yayımladı. Yayımlanan ilanda Adalet Bakanlığı KPSS şartı ile kendi bünyesinde görevlendirmek üzere iki kadro için 41 sözleşmeli kamu personeli alımı yapacağını duyurdu. 

Adalet Bakanlığı sözleşmeli kamu personeli alım ilanına başvurular bugün itibari ile başladı. Bu kapsamda genel şartların neler olduğunu, başvuruların nasıl yapılacağını ve ne zamana kadar başvuru yapılacağını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. 

GENEL ŞARTLAR

Adalet Bakanlığı sözleşmeli kamu personeli alım ilanında adaylarda “657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak, Başvuru kılavuzunda belirtilen YDS puanına sahip olmak, En az Lisans programlarından mezun olmak, Fakültelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak, Başvuru kılavuzunda belirtilen unvanlara göre değişen tecrübeye sahip olmak” şartları aranmaktadır. 

Bununla beraber Adalet Bakanlığı sözleşmeli kamu personeli alım ilanına başvuru yapacak olan adayların “Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi güvenliği hakkında bilgi sahibi olmaları kaydıyla güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğini belgelemek, En az 1 yıl Bilgi İşlem Merkezlerinde Programcı olarak çalıştığını belgelemek, ve Java programlama dili ile diğer programlama dillerinden en az iki tanesini bildiğini belgelemek” şartlarına da haiz olmaları gerekmektedir.

BAŞVURU DETAYLARI

Adalet Bakanlığı sözleşmeli kamu personeli alım ilanına başvurular 22 Ocak 2018 tarihinde başladı. Bu kapsamda ilana başvuru yapacak olan adaylar başvurularını 31 Ocak 2018 tarihine kadar gerçekleştireceklerdir. Adaylar, Adalet Bakanlığı sözleşmeli kamu personeli alım ilanına başvurularını Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilât Şube Müdürlüğü Bakanlıklar/ANKARA adresine şahsen veya posta yolu ile gerçekleştireceklerdir.