Sözleşmeli Personel Alım İlanları

Adalet Bakanlığı Sözleşmeli Mübaşir Alım İlanlarına Kimler Başvuru Yapabilir?

Adalet Bakanlığı, Adlî ve İdarî yargıda görev yapmak üzere ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında, adalet komisyonlarınca yapılacak uygulamalı ve/veya sözlü sınav sonucuna göre çeşitli pozisyonlarda sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurmuştu.

Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanan ilanda yer alan Mübaşir alımlarına dair detaylar şöyle, 

ADALET BAKANLIĞI MÜBAŞİR ALIMI YAPIYOR

Adalet Bakanlığı’nca yayımlanan Mübaşir alım ilanında, bakanlığı bağlı ilgili birimlerinde görevlendirmek üzere 527 Sözleşmeli Mübaşir alımı yapılacağı ilan edildi. En az lise ve dengi okul mezunu adayların başvuru yapabileceği mübaşir alım ilanında yer alan diğer koşullar şu şekilde, 

MÜBAŞİR ALIMI BAŞVURU KOŞULLARI

Devlet Persoel Başkanlğı’nın resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan ilan ile adaylara duyurulan personel alımlarına başvuru yapacak adayların, ilan metninde yer alan koşullara haiz olması gerekiyor. 

Bu koşullar arasında, Türk vatandaşı olmak, Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak, 657 sayılı Kanunun değişik 48/1-A/5 bendinde sayılan suçlardan mahkûm olmamak, 657 sayılı Kanunun 53 üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,(lisans, önlisans ve ortaöğretim mezunları için 1 Ocak 1981 ve sonra doğumlu olmak şartları yer alıyor. 

Adayların ayrıca 2016 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS-2016) KPSSP3, önlisans mezunları için 2016 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS-2016) KPSSP93, ortaöğretim mezunları için 2016 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS-2016) KPSSP94 puan türünden 70 ve daha yukarı puan almış olmaları talep ediliyor. 

Bakanlık yayımladığı ilanında ayrıca başvuruları kabul edilen adayların, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırma sonuçlarının olumlu olması gerektiğini bildirdi. 

İLANA BAŞVURULAR BAŞLADI 

Adalet Bakanlığı’nca yayımlanan Mübaşir alım ilanın başvurular başladı. Adaylar başvurularını 11 Haziran tarihine kadar şahsen yapacaklardır. 

İlan metnine ulaşmak için TIKLAYINIZ 

Kamupersoneli.net – ANKARA 

Bir Yorum