Sözleşmeli Personel Alım İlanları

Adaylardan İçişleri Bakanlığı 1545 Kamu Personeli Alımında 35 Yaş Şartı Esnetilsin Talebi

Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı bir ilanını yayımlamıştı. Yayımlanan ilanda İçişleri Bakanlığı 1545 personel alımı yapacağını duyurmuştu. İçişleri Bakanlığı 1545 personel alımına başvurular 15 Mayıs 2017 tarihinde başladı. 

İçişleri Bakanlığı 1545 personel alımında özle şartların yanı sıra adaylardan “657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen nitelikleri taşıyan, en az önlisans mezunu olan, 1 Ocak 2017 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak” şartı aranmaktadır.

35 YAŞ ŞARTI ESNETİLSİN TALEBİ

Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı 1545 personel alım ilanına başvuru yapmak isteyen  ancak yaş şartından dolayı başvuru yapamayan adaylar çeşitli sosyal paylaşım platformlarından ve sitemize gönderdikleri geri bildirimler ile seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Adaylar İçişleri Bakanlığı 1545 personel alımında aranan 35 yaş şartı sınırının esnetilmesini talep ediyorlar. 35 yaş şartının esnetilmesine ilişkin yetkililerden henüz bir açıklama yapılmadı. Konu ile ilgili olarak herhangi bir gelişme meydana geldiğinde ziyaretçilerimizi sitemiz üzerinden anlık olarak bilgilendireceğiz.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Söz konusu ilana başvurular elektronik ortamdaki İş Talep Formu ile yapılacaktır. Posta yoluyla veya bizzat müracaatlar kabul edilmeyecektir. Adaylar www.icisleri.gov.tr weba dresinde yer alan “T.C. İçişleri Bakanlığı 2017 Yılı Sözleşmeli 4/B Büro Personeli – Lisans (4 yıllık) Giriş (Sözlü) Sınavı İş Talep Formu” ya da “T.C. İçişleri Bakanlığı 2017 Yılı Sözleşmeli 4/B Büro Personeli – Önlisans (2 yıllık) Giriş (Sözlü) Sınavı İş Talep Formu”ndan, KPSS (B) grubu puan türünden kendisine uygun olanı seçecekler. Daha sonra ilgili sınav duyurusunu bölümünde yayımlanan başvuru linki aracılığıyla e-Devlet şifresi ile erişip elektronik ortamda müracaat edeceklerdir. Söz konusu ilana başvurular e-Devlet şifresi ile yapılacaktır. Bu kapsamda adayların e – Devlet şifresi almaları gerekmektedir.

Bir Yorum

  1. Yanlış anlamayın da üniversiteden mezun olanlara yazık değil mi ? Zamanında çalışmayıp 40 lı yaşlara gelince mi akılları başlarına gelmiş ? Şimdi gençlerin önünü mü kapatmak istiyorlar ??

  2. Tebrik ederim NOKTA ATIŞI bir tespit..
    umarım en azından sene itibariyle yaşı tuymayanlara fırsat verilir

  3. yaş çok problem ediliyor ama bana göre 35-40 arası güzel olabilir verimlilik açısından tabi ama kişiden kişiye görede değişeceğini göz önünde bulundurmak lazım malum

  4. Serdar kardeş,universite mezunu 35 yas ustu milyonlarca issiz ya da dogru duzgun isi olmayan insanlar var.Genc mezunlarin daha onune gelecek bircok firsat olacaktir ama 35 yas ustunun şansi giderek azalmakta ya da hic yok.onlara yazik degil mi?ustelik bi cogu coluk cocuk sahibi.benim yasim tutuyor ancak isterdim onlarada sans verilsin.

  5. Sedar beyefendi bencil yorumunuzu kınıyorum zamanında kpss mağduru veya alım yapılmsmış sınırlı kadroda şimdi yaş problemi yaşayanlarda üniversite de okumuşlar..gezip tozup can sıkıntısıyla memur olmak istemiyoruz yaşım 35..insanların netede hangi şartlarda okuduğunu bilmeden konuşmayın.

  6. Kesınlıkle boyle bır sart cok sacma yıllarca oku emek ver atanayım dıye bekle belkı bır ay yuzunden sınıra takıl.sınava gırerkende koyun ozaman o sartı mılletı umutlandırmayın hem yazık hem gunah hem buyuk hak.harc parasını almak ıcın yapıyosunya …. Bumu hakkanıyet

  7. emeklilik 65 yaş işe giriş 35 yaş nasıl olcaka açıklama lütfen