Sözleşmeli Personel Alım İlanları

Anayasa Mahkemesi (AYM) sözleşmeli personel alımı başvuruları sona eriyor

Anayasa Mahkemesi (AYM) sözleşmeli personel alımı ilanı 25 Ocak 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. AYM, sözleşmeli personel alımı ilanı başvuru şartları ve detaylar neler? İşte tüm detaylar…

Alım yapılacak personel: Mütercim-Tercüman pozisyonunda Anayasa Mahkemesi Başkanlığı’nda istihdam edilmek ve tam zamanlı çalıştırılmak üzere İngilizce dilinde iki sözleşmeli personel alınacaktır.

Başvuruda aranılan şartlar:

– 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun değişik 48. maddesinde belirtilen nitelikleri taşımak,
– Sınav tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak,
– Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya tecilli olmak ya da askerlikten muaf bulunmak,
– Görevini yapmasına engel olabilecek sağlık sorunu bulunmamak,
– Yapılacak inceleme ve soruşturma sonunda Mütercim-Tercüman olmalarına engel bir durumu bulunmamak,
– Üniversitelerin en az 4 (dört) yıl süre ile eğitim veren; İngilizce Mütercim- Tercümanlık/Çeviribilim bölümleri ya da bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
– ÖSYM Başkanlığınca yapılan Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavına (KPDS/YDS) katılarak en az (85) veya Test of English as a Foreign Language (TOEFL-IBT) sınavından en az 96 (başvuru tarihi itibariyle geçerlilik süresi dolmamış eski dengi) puan düzeyinde yabancı dil bildiğini, belgelemek. (Belgelerin YDS/KPDS için son 5 yıl ve diğer sınavlar için son 2 yıl içinde girilmiş ve geçerlilik süresinin dolmamış olması gerekmektedir.)
– Akıcı bir dile sahip olmak.

Sınav yeri ve tarihi: Yazılı sınav 22 Şubat 2017 tarihinde saat 10.00’da, Anayasa Mahkemesi Başkanlığında yapılacaktır. Sözlü sınav tarihi ve yeri ayrıca bildirilecektir.

Başvuru yeri ve tarihi: Başvurular, en geç 10/02/2017 tarihi mesai bitimine kadar, “Anayasa Mahkemesi Başkanlığı Ahlatlıbel Mahallesi İncek Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Bulvarı No: 4 Posta Kodu: 06805 Çankaya/ANKARA” adresine şahsen veya bu adrese son başvuru tarihinde ulaşacak şekilde posta ile yapılabilir. Bu tarihten sonraki müracaatlar ile postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır. (İstenilen belgeler “Sözleşmeli Mütercim-Tercüman Sınav Başvuru Formu”nda belirtilmiştir.) Sözleşmeli Mütercim-Tercüman Sınav Başvuru Formu yukarıda belirtilen adresten veya internet aracılığı ile “www.anayasa.gov.tr” adresinden temin edilebilir.