Sözleşmeli Personel Alım İlanları

Beklenen İlan Geldi ! Adalet Bakanlığı Mübaşir ve Teknisyen Alımına Kimler Başvurabilir?

Kamupersoneli.net olarak uzun zamandır takipçisi olduğumuz ve sürekli gündeme getirdiğimiz Adalet Bakanlığı personel alım ilanları yayımlanmaya başladı. Adalet Bakanlığı yayımladığı ilanı ile mübaşir ve teknisyen alımı yapacağını ifade etti. 

Konu ile ilgili olarak personel alım ilanının beklendiği süreçte adayların yanında olduğumuz gibi personel alımının yapıldığı süreçte de adayların yanında oluyoruz ve söz konusu ilana başvuruların nasıl yapıldığını ve kimlerin başvuru yapabileceğini adaylarla paylaşıyoruz. Söz konusu ilanın detayları ise şöyle;

Adalet Bakanlığı yayımladığı ilanında 90 sözleşmeli mübaşir ve 16 sözleşmeli teknisyen alımı yapacağını ifade etti. Peki söz konusu ilana kimler başvurabilir? İşte sıkça sorulan sorunun yanıtı;

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Adalet Bakanlığı personel alım ilanına “Türk vatandaşı olmak * İlk defa atanacaklar için yapılacak sınavın son başvuru günü olan 05 Eylül 2017 tarihinde 657 sayılı Kanunun 40 ıncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak ve merkezî sınavın (lisans mezunları için KPSS-2016, önlisans ve ortaöğretim mezunları için KPSS-2016) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak,(lisans, önlisans ve ortaöğretim mezunları için 1 Ocak 1981 ve sonra doğumlu olanlar) * Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak * 657 sayılı Kanunun değişik 48/1-A/5 bendinde sayılan suçlardan mahkûm olmamak * 657 sayılı Kanunun 53 üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak * Kamu haklarından mahrum olmamak * Arşiv araştırması sonucu olumlu olmak” şatlarını karşılayan adaylar başvuru yapabileceklerdir. Ayrıca mübaşir ve teknisyen alımı için özel şartlar bulunuyor. Mübaşir alımı için başvuru yapacak olan adayların en az lise veya dengi okul mezunu olması gerekiyor. Teknisyen alımına başvuru yapacak olan adayların ise en az meslek liseleri veya teknik liselerin ilgili bölümlerinden mezun olması gerekmektedir.

BAŞVURULAR NE ZAMAN NASIL YAPILACAK?

Başvurular 17 Ağustos 2017 Perşembe günü başlayıp, 5 Eylül 2017 Salı günü mesai saati bitiminde sona erecektir. Başvuruların sınavın yapılacağı Ankara, İstanbul ve İzmir adalet komisyonu başkanlıklarına veya buralara gönderilmek üzere mahallî Cumhuriyet başsavcılıklarına yapılması gerekmektedir. 

Başvuru Kılavuzu İçin TIKLAYIN.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Ya arkadaş kpss öğretime 1 yıl boyunca çalış hazırlan emek ver. Bi lisans ve önlisansçı nasıl başvurabilir kpss ortaöğretime ya. Lanet olsun sizin sisteme de beyninize de..