Sözleşmeli Personel Alım İlanları

Birleşmiş Milletler Viyana Ofisine Sözleşmeli Sekreter Alımı Yapılıyor! (En Az Lise Mezunu)

Dışişleri Bakanlığınca açıklanan detaylara göre Birleşmiş Milletler Viyana Ofisi Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği’nde yer alan boş “sözleşmeli sekreter” pozisyonuna alım yapılacak.

Peki başvuru şartları neler? İşte adaylardan talep edilen şartlar ve detaylar.

GENEL ŞARTLAR

Adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekiyor.

Ayrıca sınavın yapılacağı tarih itibariyle; (17 Kasım 2018) 41 yaşından gün almamış olmak zorunlu.

Bunun yanı sıra başvuru yapacak adayların eğitim seviyesi olarak en az lise veya dengi okullardan mezun olması gerekiyor. Denk olan okulların ise eşdeğer olduğunun Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmış olması talep ediliyor.

Adayların kamu haklarından yoksun olmaması gerekiyor. Söz konusu sözleşmeli sekreter alımında adaylardan ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veya affa uğramış olsalar dahi zimmet, ihtilas, irtikâp gibi suçlara bulaşmamış olmaları isteniyor.

Başvuruda bulunacak erkek adayların ise askerliğini yapmış olmak veya yapmış sayılmaları zorunlu.

Sözleşmeli olarak çalışacak adayların her türlü iklim koşullarında görev yapmaya engel durumu bulunmadığını sağlık kurulu onaylatılmış raporu ispat etmesi gerekiyor.

Yabancı dil olarak ise başvuru yapacakların çok iyi derecede İngilizce ve Türkçe bilmeleri gerekiyor. (Almanca bilmek tercih sebebi olarak duyuruldu.)

Son olarak talep edilen başvuru şartı ise bilgisayar ve daktilo kullanabilmek olarak açıklandı.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Birleşmiş Milletler Viyana Ofisi Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği’nde görevlendirilecek olan adaylar başvurularını 1 Kasım 2018 tarihine kadar yapabilecekler.