Sözleşmeli Personel Alım İlanları

Çalışma Bakanlığı Kamu Personeli Alımı Yapıyor ! Genel Şartlar Başvuru Detayları

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kendi bünyesinde görevlendirmek üzere sözleşmeli kamu personeli alımı yapacağını günler öncesinde Devlet Personel Başkanlığının resmi web adresi üzerinden yayımladığı ilanı ile duyurmuştu. Söz konusu ilanda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının alınacak personellerde KPSS ve YDS şartını araması da dikkat çekti.

KPSS VE YABANCI DİL PUAN ŞARTI

Bu kapsamda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sözleşmeli kamu personeli alım ilanında 9 adet sözleşmeli bilişim personeli alımı yapacağı ve adaylarda 2016 yılında yapılan KPSS’den P3 puan türünde en az 70 almış olmak şartı aranmaktadır. Bunun yanı sıra yabancı dil puanı hakkında da “yabancı dil puanının yüzde otuzunun (%30) toplamı esas alınarak yapılacak sıralamaya göre en yüksek puanlıdan başlanarak (bu sıralamaya göre son sıradaki adayla aynı puanı alan adaylar da sınava katılmaya hak kazanacaklardır.)” ifadelerine yer verildi.

GENEL ŞARTLAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sözleşmeli kamu personeli alım ilanında adayların KPSS ve yabancı dil puan şartının yanı sıra genel şartları da karşılamaları gerekmektedir. 

Bu kapsamda kamu personeli alım ilanında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından ilana başvuru yapacak olan adaylarda “657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak, b) Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, kılavuzda belirtilen tecrübeye sahip olmak” şartları aranmaktadır.

Bunun yanı sıra adaylarında “Erkek adaylar için muvazzaf askerlik çağına gelmemiş veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya muaf veya ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak” şartlarına da haiz olmaları gerekmektedir.

BAŞVURU DETAYLARI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sözleşmeli kamu personeli alım ilanına başvurular devam ediyor. Söz konusu ilana başvuru yapacak olan adaylar başvurularını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Emek Mahallesi 17.Cadde No:13 B Blok Kat:10 Çankaya /ANKARA adresine şahsen veya posta yoluyla yapacaklar. Başvuruların geçerli olabilmesi için adayların 23 Şubat 2018 tarihine kadar başvurularını yapmaları ve (www.csgb.gov.tr) sitesinde bulunan başvuru formu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulduktan sonra başvuru kılavuzunda belirtilen belgeler ile başvuru yapmaları gerekmektedir.

Bir Yorum

  1. Bende çalısma sosyal güvenlik bakanlığında yardımcı hizmetli olarak çalışmak istiyorum ilkokul mezunuyum yardımcı olursanız sevinirim saygılarımla