Sözleşmeli Personel Alım İlanları

Danıştay En Az Lise Mezunu Kamu Personeli Alım İlanı İçin Son Günler

Danıştay Başkanlığı kadrosunda personel açığı bulunan birimlerinde görevlendirmek üzere kamu personeli alımı yapacağını açıklamıştı. Söz konusu alım ilanına başvuru süreci 16 Temmuz tarihi itibariyle sona eriyor. 

İlanda yer alan ve ilana başvuru yapacak adayların dikkat etmesi gereken hususları sizlere aktarıyoruz. 

HANGİ KADROLARDAN ALIM YAPIYOR?

Danıştay Başkanlığı’nca DPB üzerinden yayımlanan personel alım ilanında yer alan alım yapılacak pozisyonlara ilişkin detaylarda, kurumun en az lise ve deneği okullardan mezun ve Kamu Personeli Seçme Sınavının ilgili puan türünden en az 60 puan almış adaylar arasından Şoför alımı yapacağı açıklandı. 

İLANA BAŞVURU KOŞULLARI

Söz konusu alım ilanına başvuru yapacak adayların ilan metninde yer alan ve Kamupersoneli.net olarak sizlere aktardığımız koşullara haiz olmaları gerekiyor. 

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımaları taşımak, Türk vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, görevini düzenli yapmaya engel sağlık sorunu bulunmamak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucu olumlu olmak, alım yapılacak pozisyon için belirlenen öğrenim şartlarını sağlamak, sınavın yapılacağı yılın son günü itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olmak, lisans mezunları için KPSSP3, ön lisans mezunları için KPSSP93, ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak ve E sınıfı sürücü belgesine sahip olmak. 

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Haberimizin başında belirttiğimiz gibi söz konusu alım ilanına başvuru süreci16 Temmuz tarihi itibariyle sona erecek. İlana başvuru yapacak adaylar ilan metninde yer alan evraklar ile birlikte kuruma başvurularını şahsen yapacaklar