Sözleşmeli Personel Alım İlanları

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) 120 Kamu Personeli Alım İlanı Yayımladı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, DPB üzerinden kamu personeli alım ilanı yayımlandı. 

Kurumun taşrada yer alan birimlerinde görevlendirilmek üzere yapılacak olan bu alımlara dair bilinmesi gereken tüm detayları sizlere aşağıda aktarıyoruz. 

DHMİ 120 KAMU PERSONELİ ALIM İLANI

DHMİ tarafından yayımlanan alım ilanına göre kurum iki farklı pozisyondan alım yapacak. Asistan Hava Trafik Kontrolörü ile – Stajyer Hava Trafik Kontrolörü kadrolarına yapılacak alımlarda toplam 120 personel istihdamı sağlanacak. 

İlan metninde yer alan kadro detaylarına göre Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü; Asistan Hava Trafik Kontrolörü kadrosu için 20, Stajyer Hava Trafik Kontrolörü kadrosu için ise 100 personel alacak. 

BAŞVURU KOŞULLARI

Devlet Personel Başkanlığı’nın resmi internet sayfası üzerinden yayımlanan alım ilanına başvuru yapacak adayların genel ve özel başvuru koşullarını sağlamaları gerekiyor.  DHMİ kamu personeli alım ilanı için belirlediği başvuru koşulları şu şekilde,

Genel Şartlar

Türk Vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak, Son başvuru tarihi itibarıyla, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin 11 inci maddesi uyarınca KPSSP3 puan türünden yetmiş ve üzeri puan almış olmak Askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak, ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

Asistan Hava Trafik Kontrolörü Kadrosu için Belirlenen Koşullar

Fakülte veya 4 yıllık yüksekokul mezunu olmak, ICÂO ANNEX’l kriterlerine uygun “Hava Trafik Kontrolörü olur” ibareli sağlık raporu almak, Hava/yer ve yer/yer sesli iletişiminde, yanlış anlamalara ve aksamalara yol açabilecek belirgin bir aksan veya lehçe, dilde pelteklik, gizli kekemelik ve aşırı heyecan sahibi olmamak, Son başvuru tarihi itibarıyla, son beş yıl içerisinde İngilizce Yabancı Dil Sınavından en az ‘C’ düzeyinde puan aldığını belgelemek, Geçerli bir hava trafik kontrolör lisansına sahip olmak.

– Stajyer Hava Trafik Kontrolörü Kadrosu için Belirlenen Koşullar

Fakülte veya 4 yıllık yüksekokul mezunu olmak, Hava Trafik Kontrol Kursunun Başlayacağı 29/04/2019 tarihi itibariyle, 27 yaşından gün almamış olmak, ICÂO ANNEX’l kriterlerine uygun “Hava Trafik Kontrolörü olur” ibareli sağlık raporu almak, Hava/yer ve yer/yer sesli iletişiminde, yanlış anlamalara ve aksamalara yol açabilecek belirgin bir aksan veya lehçe, dilde pelteklik, gizli kekemelik ve aşırı heyecan sahibi olmamak, Son başvuru tarihi itibarıyla, son beş yıl içerisinde İngilizce Yabancı Dil Sınavından en az ‘C’ düzeyinde puan aldığını belgelemek, Daha önce disiplin, başarısızlık ve idari yönden kursla veya Genel Müdürlükle ilişiği kesilmemek.

KPSS Şartı

DHMİ kamu personeli alım ilanına başvuru yapacak adayların KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları isteniyor. KPSS Puanının Geçerlilik Yılı: 22 Temmuz 2018 tarihli Kamu Personeli Seçme Sınavı olarak açıklandı. 

BAŞVURU SÜRECİ

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünce duyurulan pozisyonlara başvuru yapacak adaylar başvurularını 20 Eylül ile 19 Ekim tarihleri arasında yapacaklar. Başvurular a http://isbasvuru.dhmi.gov.tr adresi üzerinden talep edilen belgelerin sisteme yüklenmesi usulü ile yapılacak. 

Bir Yorum

  1. =torpi̇l yapmişlar. torpi̇li̇ olan gelsi̇n bati dacalisin ha bi̇ i̇hti̇mal hakkari̇ye gi̇dersi̇ni̇z artik

  2. Devlet artık düz kpss ile almıyor hiç aldanmayın baslıga türlü türlü şeyler istiyorlar yok hava asistanı raporu ingilizce bilmem ne öyle 70 felan da kesmiyor yani