Sözleşmeli Personel Alım İlanları

DİB 5000 Sözleşmeli Personel Alımı İçin Başvurular Sona Eriyor ( Ön Başvuru Nasıl Yapılır)

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) tarafından Devlet Personel Başkanlığında yayımlanan 5000 Sözleşmeli Personel alımı duyuru geçtiğimiz günlerde yayımlanmıştı. Taşra Teşkilatında görevlendirilecek olan sözleşmeli pesonel alımı başvuruları için son günlere girildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın taşra teşkilatındaki sözleşmeli imam-hatip pozisyonlarına 2014 KPSS puanları esas alınarak 5 bin 4-B sözleşmeli imam-hatip alımı yapılacak. 

Başvurular İçin Son Tarih 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan duyuruya göre Sözleşmeli personel alımı için son başvuru tarihi 22 Haziran 2016 olarak belirlendi. Söz konusu ilana başvurular https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/ adresi üzerinden elektronik başvuru olarak yapılacak. Söz konusu alımlar için DİB Kontenjan sayısını ilan dosyasından kontrol edebilirsiniz.

Sözleşmeli Personel Alımı İçin Başvuru Şartları

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) 5000 Sözleşmeli Personel Alımı için başvuru yapacak adayların 657 sayılı DMK’nın 48 Maddesindeki belirtilen şartları taşıması, İlahiyat Fakültesi, İlahiyat Meslek Yüksek Okulu, İlahiyat Önlisans veya İmam-Hatip Lisesi mezunu olması,  DİB bünyesinde teşkilatında kadrolu veya sözleşmeli olarak çalışıyor olmaması, Lisans mezunları için 2014 yılı KPSS (B) grubu KPSSP124; Önlisans mezunları için 2014 yılı KPSS (B) grubu KPSSP123; Ortaöğretim mezunları için 2014 yılı KPSS (B) grubu KPSSP122 puan türünden en az 50 (elli) puan almış olması, İmam hatip olarak görev yapmaya mani bir engeli bulunmaması şartları aranmaktadır.