Sözleşmeli Personel Alım İlanları

DİB KPSS Puanıyla 9 Bin 500 Kamu Personeli Alımı Yapıyor ! Başvuru Detayları

Diyanet İşleri Başkanlığı yayımladığı ilanı ile kendi bünyesinde görevlendirmek üzere 3 kadro için toplam 9 bin 500 kamu personeli alımı yapacağını duyurmuştu. Söz konusu ilana başvurular devam ediyor. DİB kamu personeli alım ilanı hakkında genel şartlar ve başvurular hakkında detayları ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. 

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

Diyanet İşleri Başkanlığı 31 Aralık 2017 tarihinde Başbakan Binali Yıldırım tarafından daha önce müjdesi verilen 9 bin 500 kamu personeli alım ilanını yayımladı. Söz konusu ilana başvurular devam ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı kamu personeli alım ilanına başvuru yapacak olan adaylar başvurularını 16 Ocak 2018 tarihine kadar gerçekleştireceklerdir.

TOPLAM 9 BİN 500 PERSONEL ALIMI

Diyanet İşleri Başkanlığı yayımladığı ilanında 3 kadro için 9 bin 500 memur alımı yapacağını belirtti. Söz konusu kadro dağılımını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. Buna göre Diyanet İşleri Başkanlığı sözleşmeli Kur’an Kursu Öğreticisi kadrosu için 3 bin, sözleşmeli İmam Hatip kadrosu için 6 bin ve sözleşmeli Müezzin Kayyım kadrosu için 500 personel alımı gerçekleştirilecektir.

ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR

Diyanet İşleri Başkanlığı sözleşmeli kamu personeli alım ilanına başvuru yapacak olan adayların “657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) fıkrasının 4, 5, 6, 7 ve 8 inci bentlerinde belirtilen şartları taşımak, Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde yer alan ortak nitelik şartını taşımak, İlahiyat Fakültesi, İlahiyat Meslek Yüksek Okulu, İlahiyat Önlisans veya İmam-Hatip Lisesi mezunu olmak, (Müezzin-kayyım unvanına başvuracak lise mezunları için hafızlık belgesine sahip olmak)” şartlarına haiz olmaları gerekmektedir. 

KPSS ŞARTI

Bunun yanı sıra adayların gerekli KPSS şartlarını da taşımaları gerekmektedir. Buna göre söz konusu alımlara ilişkin DİB adaylarda “Lisans mezunları için 2016 yılı KPSS (B) grubu KPSSP124; Önlisans mezunları için 2016 yılı KPSS (B) grubu KPSSP123; Ortaöğretim mezunları için 2016 yılı KPSS (B) grubu KPSSP122 puan türünden en az 50 (elli) puan almış olmak, Başvuru yapacağı unvanda görev yapmaya mani bir engeli bulunmamak, Kuran kursu öğreticiliği için bayan olmak, Hafız olmak. (+Hafız kontenjan gruplarına başvuran adaylar için), Halen Başkanlığımız teşkilatında kadrolu veya sözleşmeli olarak çalışıyor olmamak,” şartlarını aramaktadır.

BAŞVURU DETAYLARI

Diyanet İşleri Başkanlığı kamu personeli alım ilanına başvurular 31 Aralık 2017 tarihinde başladı ve 16 Ocak 2018 tarihine kadar devam edecektir. Söz konusu ilana başvurular için adayların (https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/) adresi üzerinden sınav başvuru programı aracılığı ile 4-B Sözleşmeli (KKÖ,İ-H,M-K) Alımı (SÖZPER-2017-II) sınav başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir.

Başvuru formunu dolduran adaylar doldurdukları formları onaylatmak için kılavuzda belirtilen belgelerle beraber herhangi bir il müftülüğüne mesai saatleri içerisinde şahsen başvuru yapacaklardır.

Bir Yorum

  1. Bize gekince dikrnli yollar 80 90 imamlara gelince 50 puan adaletinize sizin

  2. bu devirde imam hatip okuyacan arkadaş…3000 9000 ne demek ya…