Sözleşmeli Personel Alım İlanları

Dışişleri Bakanlığı En Az Lise Mezunu Şoför Alımı Yapıyor

Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan ilan ile en az lise mezunu şoför alımı yapılacağı duyuruldu. Personel alım ilanına kimler başvuru yapabilir, başvurular nasıl yapılacak? İşte detaylar:

Dışişleri Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı resmi sitesinde yayımladığı ilan ile Dışişleri Bakanlığı merkez teşkilatında şoför olarak çalıştırılmak üzere, KPSS (B) grubu puan sırası esas alınmak suretiyle 10 (on) sözleşmeli destek personeli alınacağını duyurdu.

ŞOFÖR ALIM İLANINA KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK ?

Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan şoför alım ilanına başvuracak adayların; 657 sayılı DMK’nın 48. maddesinde yer alan şartları taşımaları, son başvuru tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmaları, en az lise ve dengi okul mezunu olmaları gerekiyor.

Ayrıca; 2016 KPSSP-94 puan türüne sahip olmak, en az 3 yıllık D sınıfı sürücü belgesine sahip olmak, erkek adaylar için, askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış, erteletmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, herhangi bir kamu kurum veya kuruluşunda 4/B’li olarak çalışıyor olmamak, arşiv ve güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak ve ilana konu hizmeti gerçekleştirmeye engel teşkil edecek bir rahatsızlığı ya da engeli bulunmamak da adaylarda aranılan şartlar arasında yer alıyor.

BAŞVURU İÇİN GEREKEN BELGELER

Başvuru sırasında; T.C. Kimlik Numarası, mevcut görünümü yansıtan bir adet vesikalık fotoğraf, 2016 yılı KPSS (B) grubu sınav sonuç belgesi, sürücü belgesinin onaylı sureti, şoför olarak en az bir yıl çalışmış olduğunu gösterir SGK dökümü, en son mezun olunan okuldan alınan diplomanın onaylı örneği ve başvuru formu teslim edilecek.

ŞOFÖR ALIM İLANINA BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Şoför alım ilanına başvurular, 2 Ocak 2018’de başlayacak ve 12 Ocak 2018 tarihine kadar posta yoluyla ” T.C. Dışişleri Bakanlığı, İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı Merkez Personeli Şubesi Dr. Sadık Ahmet Caddesi, No: 8 06100 Balgat – Ankara” adresine yapılacak. 

Sözleşme imzalamaya hak kazanan asil adayların ve belirlenecek sayıda yedek adayın listesi, Bakanlığın http://www.mfa.gov.tr adresli internet sitesi üzerinden ilan edilecek olup, adaylara ayrıca postayla tebligat yapılmayacak.

DEĞERLENDİRME SONUÇLARININ AÇIKLANMASI

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4. maddesinin (B) fıkrası ve 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı eki Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar çerçevesinde, yazılı ve sözlü sınav yapılmaksızın, genel şartlar ile pozisyonla ilgili aranan özel şartları taşıyan ve verilen süre içerisinde istenen belgelerle eksiksiz olarak müracaat eden adaylar arasından, 2016 KPSS (B) grubu KPSS-94 puan türü sıralamasına göre yerleştirme işlemi yapılacak.